Wat onthouden van infomoment tussen IKEA en buurtbewoners

Standaard

ikea-1

Een zeventigtal buren rond de toekomstige IKEA-site zakten op woensdag 11 juni 2014 af naar de Stedelijke Centrale Werkplaatsen om te luisteren naar en vragen te stellen over de stand van zaken van de komst van de meubelketen.

Contacten achteraf leerden ons dat de communicatie zoveel mogelijk transparant en constructief verloopt met stadsbestuur en IKEA.

Mobiliteit en leefbaarheid blijven toch wel de meeste vragen oproepen bij de buurtbewoners.

De jaarlijks verwachte toestroom van 1,6 miljoen bezoekers verwerkt via de nieuwe Ikealaan – waarvoor er een huis moet onteigend worden in de Biezenstraat (dat ingericht wordt als woonerf) en de heraanleg van afrit en rondpunt die dat moeten kunnen vergemakkelijken – om het verkeer op de site toe te laten, zorgen voor bezorgheid bij buren inzake geluidsoverlast. Hiervoor wordt een groot geluidsscherm geplaatst met een groene buffer ervoor. Trouwens IKEA Hasselt wordt de groenste vestiging in België met vooral nadruk op duurzaam materiaalgebruik, goed voor het klimaat en leefomgeving.

De beslommeringen omtrent de omgang met mobiliteit waren er ook. Zo werd gegarandeerd dat er taxistandplaatsen en een bushalte aan de IKEA-vestiging met verbinding met de Hasseltse stadskern komen.

De vier complementaire winkels zullen zich situeren in de sectoren van design en meubelen. Mode- en voedingswinkels zijn uitgesloten.

Intussen kunnen buurtbewoners nog steeds hun bezwaren kenbaar maken tijdens de dertig dagen na de aankondiging voor de bouw- en milieuvergunning.

IKEA wil liever geen bezwaarschriften en stelt zich zeer constructief op om alle details met de betrokkenen direct te overleggen. Zo kan je steeds met je vragen of opmerkingen in contact treden met IKEA op Hasselt@Ikea.com.

Als de omgevingsvergunning zonder veel procedureel oponthoud wordt afgeleverd, starten de werken in november 2014 om een jaar later te voltooien.

http://www.ikea.com 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s