Tentenkamp voor maximum derde inkomen voor huur

Standaard

huurderssyndicaat

De medewerkers en vrijwilligers van het Huurderssyndicaat sloegen op woensdag 14 mei 2014 hun tenten op in het Hasselts stadspark, als symbool voor het prangende gebrek aan betaalbare woningen waarmee huurders geconfronteerd worden. Een stijgend aantal mensen draagt de helft of meer van het inkomen af aan huur.

Het Huurderssyndicaat pleit ervoor dat mensen met een bescheiden inkomen die meer dan 1/3 van hun geld aan huur uitgeven, automatisch recht hebben op huursubsidie. Deze eis werd in een brief aan alle politieke partijen overgemaakt.

Op het evenement in het stadspark waren verschillende armoedeverenigingen en organisaties uit het middenveld aanwezig, naast enkele vertegenwoordigers uit de politiek.

Eén van de aanwezige huurders deed haar verhaal. Zij was tot 2002 de hardwerkende echtgenote van een succesvol ondernemer, maar na een problematische scheiding moet ze het nu stellen met een leefloon. Ze woont in een onaangepaste woning, gaat verhuizen en schreef zich in voor huursubsidie.

Nu werd er zopas een voorstel ingediend om het systeem van huursubsidies te harmoniseren. Voor de huurder betekent dit dat de huursubsidie in de eerste twee jaar terugvalt van 230 euro per maand naar 120 euro per maand. Zij schreef hierover een brief naar Minister Van den Bossche.

Het werd een zonnig samenzijn, daar bij de tenten, met een drankje als afsluiting. Maar niet zonder te benadrukken hoe belangrijk het is dat kwetsbare huurders zich organiseren.

Met dank aan Felix Bergers.

http://www.huurderssyndicaat.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s