Overlast in Geraertsstraat in Hasselt

Standaard

geraersstraat

Bewoners van de Geraertsstraat in de stationsomgeving van Hasselt klagen van de overlast van ongure figuren die hoekjes van de straat inpalmen om drugs te dealen en zelfs wild te plassen tegen de gevels.

Al meerdere keren hebben buurtbewoners dit gemeld aan de Hazodi-politie die er nochtans een prioriteit van maken om de veiligheid in de stationsomgeving met alle mogelijke middelen te verhogen.

Helaas gebeuren deze delicten achter de rug van het bewakend oog van de politie.

Zeker de toegang tot de achterkant van de Liberale Mutualiteit aan de Geraertsstraat is zo’n geliefkoosd door een cameraloos onbewaakt plekje, niettegenstaande aan de achterkant aan de overzijde van de straat ook wel van deze delictenwanpraktijken op deze open ruimte kunnen plaatsvinden.

In goede richting

Intussen is de leegstand in de Bampslaan sinds de bouw van Curia flink afgenomen. Heel wat mensen van vreemde origine hebben er een zaak geopend. De politie houdt in alle vormen een ‘permanent?’ oogje in het zeil.

Ook op de aanpalende Frans Massysstraat en Koning Astridlaan wordt de leegstand aangepakt. Alvast een goede zaak voor meer veiligheid ’s avonds met hopelijk goede verlichting en veel blauw op straat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s