VOKA KvK Limburg bereikt voor loonkostenhandicap politieke eensgezindheid in debat

Standaard

Naar aanleiding van de ‘moeder aller verkiezingen’ op 25 mei 2014 organiseerden de Netwerken bedrijfsleiders van Voka – Kamer van Koophandel Limburg een kopstukkendebat. Over alle partijgrenzen heen was men het roerend eens: we moeten iets doen aan onze loonkostenhandicap.

Na het welkomstwoord door voorzitter Paul Kumpen schetsten gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg Johann Leten en directeur belangenbehartiging, talent en diensten Kris Claes de prioriteiten van het Voka-memorandum op Vlaams en Limburgs niveau. Dit programma werd eerder al besproken met alle partijen afzonderlijk. 

De doelstelling van het Voka-memorandum speelt zich af op drie domeinen. Een ‘win’ voor onze ondernemingen door herstel van de competitiviteit en de groei, een ‘win’ voor de burgers door het creëren van meer jobs en een verhoging van de koopkracht en een ‘win’ voor de overheid met als enig doel onze welvaartsstaat betaalbaar te houden. 

Moderator Eric Donckier verdeelde de spreektijd netjes over Jo Vandeurzen (CD&V), Jan Peumans (N-VA), Ingrid Lieten (sp.a), Johan Danen (Groen), Chris Janssens (Vlaams Belang) en Lode Vereeck (Open Vld). 

De vereenvoudiging van het doelgroepenbeleid, Limburg als ‘ontwrichte zone’, onze Limburgse (im)mobiliteit met de Noord-Zuid, Spartacus en de NMBS, de nood aan technische profielen voor onze bedrijven, de index(sprong), de efficiëntiewinsten die moeten gerealiseerd worden door onze overheden op nationaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk niveau, de rol van de vakbonden en onze loonkostenhandicap passeerden de revue. 

Over dat laatste punt, de loonkostenhandicap, was iedereen, over alle partijgrenzen heen, het (eindelijk!) roerend eens. We hebben, zeker in een provincie als Limburg die grenst aan Nederland en Duitsland een handicap. Daar moet en zal iets aan gedaan worden. Over hoe, hoeveel, wanneer en voor wie verschilden de partijstandpunten.

Bron: Voka KvK Limburg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s