Actiecomité tegen sluiting overweg 27 start afficheverspreiding op 17 april 2014

Standaard

Sinds de open buurtvergadering begin maart 2014 over de afschaffing van overweg 27 in de Hefveldstraat op De Tesch in Hasselt is een actiecomité bezig met zich te organiseren, affiches te maken en een petitie voor te bereiden om de overweg toch open te houden.

Woordvoerder van het actiecomité is Jan Marechal. Hij vertelde ons dat er al een hardwerkend vast bestuur voor het comité is, ondersteund door een dertigtal vrijwilligers voor logistieke taken.

Inmiddels zijn er al zonder van deur-tot-deur te gaan al zo’n tweehonderd handtekeningen ingezameld voor het behoud van een open overweg 27.

Vanaf donderdag 17 april 2014 begint de verspreiding van de affiches en petitieformulieren. Later wordt iedere buurtbewoner nog persoonlijk aangesproken voor de petitieverzameling.

Deze actie komt er om al voorbereid te zijn op de aankondiging van openbaar onderzoek van Infrabel, dat tijdens de zomermaanden 2014 zal gebeuren.

Dan kunnen burgers hun opmerkingen en bezwaren tegen de sluiting van overweg 27 schriftelijk kenbaar maken bij Infrabel en dat gedurende een maand. Infrabel heeft al aangekondigd om alles degelijk en deskundig te onderzoeken voor een definitief eindoordeel te vellen.

De hele discussie draait over het feit dat heel wat buurtbewoners de ontsluiting van De Tesch aanklagen, vooral om verbinding te maken met de wagen op de drukke hoofdas. Ook enkele zelfstandigen vrezen voor klantenterugloop door een slechtere bereikbaarheid.

Nochtans zijn er ook voorstanders onder de buurtbewoners van de afschaffing van overweg 27, met enkel nog een voetgangers- en fietserstunnel. Zij willen het sluikverkeer door de Hefveldstraat en Bachlaan verbannen. Zo bleek uit een vroeger afgenomen en fel betwiste bevraging van de buurtbewoners door het stadsbestuur.

Op Facebook is het actiecomité ook vertegenwoordigd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s