Debat rond meer huurpremies voor meer huurders op 1 april 2014 in Runkst

Standaard

Onder impuls van het Huurderssyndicaat wordt er in het typische decor van het 10-jarig krakerspand aan de Helipoststraat in Runkst bij Hasselt een spannend debat georganiseerd met picknickgelegenheid op dinsdag 1 april 2014 tussen 11 en 14u in aanwezigheid van belangrijke politici.

In een moderatie van Toon Machiels van het Huurderssyndicaat debatteren Lydia Peters (Open Vld), Chris Janssens (Vlaams Belang), Kris De Witte (PVDA+) en Johan Danen (Groen!), Jelle Engelbosch (N-VA), Veerle Heeren (CD&V) en Els Robeyns (sp.a) over de noodzaak om meer huurpremies toe te kennen aan meer huurders, totdat deze huursubsedie een derde van hun inkomen dekken.

Voor velen – leefloners, eenoudergezinnen, werklozen, senioren met een karig pensioen – is de torenhoge maandelijkse huurprijs voor dikwijls mindere levenskwaliteit op de private huurmarkt een nachtmerrie om op het einde van de maand rond te komen. Zelfs werkenden – zowel alleenstaanden als gezinnen – ondervinden dikwijls financiële problemen om de hoge huren te betalen, buiten alle andere kosten.

Daarom streeft het Huurderssyndicaat voor hogere overheidshuurpremies voor meer huurders op de private huurmarkt, zodat slechts een derde van het inkomen wordt besteed aan de betaling van de maandelijkse huurkost.

Er zijn inmiddels al 50 inschrijvingen, maar er kunnen er nog altijd bij. Inschrijven via www.huurderssyndicaat.be. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s