Geen splitsing Hefveldstraat op Facebook en met petitie

Standaard

Onder impuls van Jan Marechal is er een actiegroep in leven geroepen die strijdt tegen de splitsing van de Hefveldstraat door de sluiting van overweg 27 in Hasselt.

Infrabel heeft reeds een tijdje geleden een uiteenzetting van hun plannen aan buurtbewoners gegeven, maar heel wat buurtbewoners zijn ongerust dat ze belemmerd tot zelfs afgesloten worden in verband met de bereikbaarheid van de wijk De Tesch na sluiting van de overweg.

Daarom hebben ze een Facebookpagina in het leven geroepen over het reilen en zeilen rond dit dossier. Iedereen – rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken – kan erop intekenen.

Vanaf begin april 2014 verschijnen ook infoborden in en rond De Tesch met de verzuchtingen van de buurtbewoners en een aankondiging om een petitie tegen de gang van zaken te ondertekenen. Ze gaan zelfs van deur-tot-deur om handtekeningen om bijeen te halen.

“Zo zijn we al op voorhand gewapend voordat het openbaar onderzoek in de zomer — als velen met vakantie zijn – over een periode van een maand loopt. Immers buurtbewoners moeten dan zeker hun bezwaren en opmerkingen schriftelijk kenbaar maken aan Infrabel, willen ze de splitsing tegenhouden”, zegt Jan Marechal vastberaden.

https://www.facebook.com/#!/help.geensplitsingHefveldstraat.Hasselt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s