Riccardo Petrella vecht op 2 april 2014 tegen structurele oorzaken van verarming

Standaard

Riccardo Petrella – 73 en Italiaans politoloog en econoom – is op woensdag 2 april 2014 vanaf 19u30 te gast in de Oude Gevangenis in Hasselt voor een voordracht over structurele oorzaken van verarming.

Tot 2006 was hij verbonden aan de universiteit van Louvain-la-Neuve. In 1991 stichtte hij de Groep van Lissabon, een internationaal gezelschap van 21 academici, bedrijfsleiders, journalisten en culturele verantwoordelijken.

Langs deze weg maakte, promootte en publiceerde hij kritische analyses van de globaliserende wereldeconomie. Hierin kwam hij steeds op voor de mensenrechten en de ecologie. Het boek “Grenzen aan de concurrentie”(1995) werd een klassieker.

Na het succes van zijn boek ‘Het algemeen belang’ (1997) zocht hij wegen om deze boodschap maatschappelijk te implementeren en een vestigingsplaats voor zijn Universiteit voor het Algemeen Belang. Die kwam er op de campus van Sint-Lucas in Antwerpen en ook in Italië.

Momenteel werkt hij aan een netwerk van UAB’s over verschillende landen. De Hasseltse Universiteit voor het Maatschappelijk Belang werd hier sterk door geïnspireerd.

“Als armoede een bank zou zijn, dan was er geen armoede meer”, dit is één van de bekendere citaten van Petrella. Hij komt zijn uiteenzetting in het Frans geven, maar er is vertaling voorzien op woensdag 2 april 2014 in de Oude Gevangenis aan de Martelarenlaan 42 in Hasselt.

De toegang is gratis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s