IKEA België geeft toelichting bij haar ambitieuze duurzaamheidsstrategie

Standaard

cleantech community

Met in het achterhoofd de bouw van Ikea Hasselt berichten we je over een overleg op donderdag 20 maart 2014 op het forum van Cleantech Community Limburg in aanwezigheid van gouverneur Reynders met CEO Olivier Baraille van Ikea België over hun ambitieuze uurzaamheidsstrategie People & Planet Positive, gebaseerd op het principe Think Globally, Act Locally.

ikea

Ikea laat een enorm grote voetafdruk achter op onze planeet: 9.500 producten, 212 miljoen catalogi, 1.46 leveranciers en 684 leveranciers wereldwijd. Voor duurzaamheid op alle gebied te garanderen heeft Ikea reeds 550.000 zonnepanelen, 137 eigen windmolens, heel veel LED-verlichting en FSC-gelabeld hout in gebruik in zijn vestigingen. Ook Ikea België zet in op de versterking van die duurzaamheid voor het behoud en verbetering van milieu en natuur, ook voor de vestiging in Hasselt.

Die filosofie mocht Baraille eveneens gaan uitleggen aan studenten van UHasselt.

Cleantech Community

Cleantech Community wil met gebundelde kennis nieuwe economische kansen voor Limburg sneller laten realiseren en stelt zich tot doel om de interesse voor groene technologie in beleid, wetenschappelijk onderzoek en bedrijfsleven te stimuleren.

Het concept is uniek en eenvoudig: het beleid is betrokken via initiatiefnemers gouverneur Reynders, economiegedeputeerde Vandeput en milieugedeputeerde Vandenhoven, terwijl de hogescholen, Uhasselt en kennisinstellingen het Limburgs bedrijfsleven uitnodigt.

Cleantech Community brengt boeiende sprekers en nieuwe Limburgse projecten onder aandacht. Op 20 maart 2014 waren dat het project Clean Consulenten voor CleanTechAmbassador, TRIAS of een Limburgs bedrijf in oprichting voor financiering en energieoplossingen voor gebouwen, het project M2M Compatence Centrer en de onkruidvrije betonklinker Nevergreen van Stradus Infra uit Heusden-Zolder.

Geïnteresseerd?

Interesse om een ontmoeting van Claentech Community op 13 juni 2014 gratis bij te wonen met iemand van BMW Leipzig, die de nieuwe productiesite van de elektrische i3 en i8 komt voorstellen bij te wonen? Stuur dan een mailtje naar m.huet@greenville.be.

http://www.greenville.be 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s