Toch werfweg aan rand stadspark en op OCMW-grond

Standaard

Op dinsdag 11 maart 2014 hadden leden van het actiecomité Red Ons Stadspark een vergadering met het OCMW Hasselt en Marc Swyngedouw over de bouw van het dienstencentrum en het woonzorgcentrum Zonnestraal, deels in het stadspark en deels op OCMW-grond.

Maar eerst worden verschillende bomen gekapt om een werfweg met eenrichting aan te leggen tussen de Rodenbachstraat en de parking van de Zonnestraal, grotendeels aan de rand van het park op OCMW-eigendom en deels in het stadspark aan de kant van de Zonnestraal, waar een twintigtal meter wordt ingepikt voor de infrastructuur.

“Die werfweg ligt juist op de rand van het terrein van het stadspark, dus wel op het terrein van het OCMW. Enkel aan de inkom van Zonnestraal daar ligt de weg in het park over een strook van +/-25m. We vinden het erg dat dit groen moet verdwijnen, want die eenrichtingsweg was eigenlijk niet nodig”; aldus Bruno Ruysschaert.

“Voorlopig zeggen wij enkel spijtig dat al dit groen moet verdwijnen. Het antwoord van de stad is zoals te verwachten: we zullen het later wel mooi weer opknappen en heraanleggen. Maar er komt wel een éénrichtingsweg”.

Het was maar een beleefdheidsvergadering op uitnodiging van het stadsbestuur, zonder verdere inspraak. Alles was al gearrangeerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s