Open Vld zet Slangen vanachter op lijst

Standaard

Om kentering te brengen in de niet zo goede statistieken voor de komende verkiezingen op 25 mei 2014 plaatst Open Vld partijgenoot en Hasselaar Noël Slangen als lijstduwer op de lijst bij de effectieven voor de federale kamerlijst.

Zijn politieke ideeën van deze liberaal met toch wel wat linkse trekjes – geleerd als adviseur van de paarse regeringen van Verhofstadt – kan hij dan ook in de praktijk brengen, wanneer hij wordt verkozen.

Beroep doen op een buitenstaande adviseur – zoals hij beweert in HBVL – schijnt ons toch wel een beetje de waarheid ontkracht, temeer hijzelf – als hij verkozen wordt – weet waar de klepel aan de klok juist hangt.

Zijn ervaringen als communicatiespecialist stelt hem in staat om naast de partijschwung ook zijn eigen schwung in zijn campagne te leggen, opdat hij verkozen raakt, net als voormalig socialist Patrick Janssens in Antwerpen deed, maar dan als lijsttrekker.

Alleszins wil hij liberaal voorzitster Gwendolyn Rutten – trouwens ook ex-Hasselaar – met raad en daad bijstaan om het team te versterken en de campagne tot een goed einde te brengen.

Vraag is en blijft, waarom Open Vld hem geen toppositie op de lijst toekent, niettegenstaande hij regelmatig de media met zijn commentaren haalt.

Het is een man van zero-to-hero-gehalte. Ik ken hem nog sinds begin 1983 van bij Radio Randstad met zijn lange haren en lange zwarte jas en zijn vooruitstrevende ideeën van hoe lokale radio te maken.

En behoort hij tot een bekend persoon in politieke middens met een duidelijke mening en visie, iets wat soms mankeert bij politiekers.

Nu is het nog te zien, als hij verkozen raakt en de liberalen in de regering(en) geraken, of hij ook als lefgozer durft uit te halen met vooruitstrevende ideeën en langetermijnvisie om de maatschappij aan te zetten tot een broodnodig en nieuw levens- en consumentengedragsverandering op alle gebied. Of misschien wordt het gewoon een meeloper en kan hij niks doen wegens partijverbod. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s