Donderpreken overstelpen gemeenteraad

Standaard

Op de oppositiebanken was N-VA erg productief in de vragenstelling tijdens de gemeenteraadszitting van 25 februari 2014.

Naast de donderpreken van Guido Fissette (N-VA) tegen schepen Tom Vandeput (CD&V) over gebrek aan verbeelding in naamvorming voor nieuwe straten en de aartslelijke nieuwe jeugdlokalen in Godsheide – wat pertinent werd tegengesproken door schepen Valerie Del Re die de gebruikende jeugd en hun ouders achter zich geruggesteund voelde – was er nog een uitval van Steven Vandeput (N-VA) die er zich bij Del Re over bekloeg, dat er geen structureel evenwicht was in haar meerjarenbegroting.

Aanleiding was een budgetwijziging van 2,7 miljoen voor vergeten uitgaven. Vandeput haalde aan dat het structureel evenwicht ver te zoeken was, aangezien de autofinanciering op het einde van de legislatuur geen 35 miljoen euro, maar nog slechts 4 miljoen euro zal bedragen.

“Niks verkeerd”, luidde het bij Del Re. “Alles is berekend volgens de wettelijke bepalingen”, gaf ze Vandeput lik op stuk.

Venken

Nieuwkomer schepen Joost Venken (Groen!) werd meteen voor de leeuwen gegooid door een vraag van Rik D’Hollogne (N-VA) over de Hasselaren die te maken krijgen met compensatie bij de afschaffing van de isolatiepremies in de loop van 2013. Venken bleef echter bij zijn standpunt, dat er geen compensaties waren voorzien in de documenten. Kwestie van interpretaties schijnt het achteraf.

www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s