Actiecomité Red ons stadspark ziet iets rooskleurig

Standaard

In een nieuwsbrief aan de bewoners van de straten rond het Hasselts stadspark pakte het Actiecomité Red ons stadspark op woensdag 26 februari 2014 met wat rooskleurig nieuws uit de Hasseltse politiek.

Nieuwbakken groene schepen Joost Venken deed een opvallende uitspraak in HBVL van dinsdag 25 februari 2014: “We moeten kijken of we het teveel aan auto’s rond het stadspark niet kunnen terugdringen i.p.v. nog extra parking te gaan aanbieden, die nog extra volk zal aanzuigen.”

Bemoedigende woorden van een Hasseltse politicus, die de mentaliteitsverandering van mobiliteit van de burger durft aan te pakken, iets wat mobiliteitsschepen Rob Beenders ook wel doet, maar intussen wel meer wagens de stad inlokt door betaalbaar parkeren te waarborgen bij de bouw van twee ondergrondse stadsparkings, waaronder eentje in het stadspark, alhoewel hij het tegendeel beweert.

Deze persoonlijke opstelling van Venken is dan nog al dan niet algemeen aanvaard binnen de meerderheid, het betekent toch wel een statement naar andere politici kan zijn voor politici van andere politieke partijen om terug te komen op de ondergrondse parking in onze groene long aan het CCHA.

Wel was een andere persoonlijke mening van Joost Venken ook in datzelfde artikel, dat hij niets zou hebben tegen een voorlopige parking aan het ziekenhuis, als deze in 2020 zal verhuizen. Vooral ongezond voor de patiënten die wagens zien af- en aanrijden met extra fijnstof er bovenop.

Ook engageert het actiecomité zich voor de actie Mijn korte ritten, om via inschrijvingen op hun FB-pagina een groep te vormen die zich tussen 21 maart 2014 en 21 april 2014 extra inzetten om voor kleine verplaatsingen onder de 5km de auto aan de kant te laten staan en te kiezen voor de fiets of om zich te voet te verplaatsen.

http://www.redhetstadspark.info 

http://www.korteritten.be 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s