Socialisten plaatsen zich in marge voor verkiezingen

Standaard

Terwijl 296 amandementen werden aangenomen voor de versterking van de sociale welvaart, hebben de socialiasten van sp.a lijdzaam moeten toezien hoe de Jongsocialisten een voorstel van het legaliseren van drugs – bezit en verkoop – door de stemming kregen.

Dat ze de socialisten nu stemmen voor de verwijdering van de kernbommen in Kleine-Brogel, dat is nog aanvaardbaar, maar drugs zomaar de vrije loop laten gaan in de samenleving, weliswaar met strenge overheidscontrole en met meer geld voor preventie en sensibilisering is wel een stapje te ver.

Immers ze moeten eens gaan kijken naar zo’n los gedoogbeleid rond drugs in Nederland en de ook gelegaliseerde vrije drugsverkoop in dat Zuid-Amerikaans land, of deze progressieve maatregelen de samenleving hebben beter gemaakt.

Dat is nog maar de vraag, want drugsdealers en -handelaars vinden toch steeds methodes om de controle te ontwijken en er rijk van te worden op kosten van verslaafden en de samenleving, die verslaafden moeten opvangen en begeleiden op afkicken.

We kunnen best ingaan op progressieve voorstellen zoals euthanasie bij minderjaren, maar de handel in drugs in het algemeen – ook de alcohol – en het gebruik ervan moeten binnen de perken worden gehouden, wil de overheid een goede volksgezondheid nastreven, een thema dat bij de socialisten telkens bij verkiezingsprogramma’s hoog in hun vaandel staat.

Met zo’n programmapunt maken ze ook de weg vrij voor een verpletterende rechtse overwinning op 25 mei 2014. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s