Nieuw Jessaziekenhuis is nog niet voor morgen

Standaard

Er heerst nog altijd onenigheid over de vestiging van het nieuwe Jessaziekenhuis: op de Salvatorsite of aan de UHasselt in Diepenbeek, zoals in het GRUP is ingekleurd. De Medische Raad vzw en 116 ziekenhuisartsen hebben alvast hun bezwaren ingediend, want zij pleiten voor een vestiging in Diepenbeek.

Dit medisch personeel klaagt over de slechte bereikbaarheid en ontsluiting van de vestiging op de Salvatorsite en de te kleine oppervlakte voor uitbreiding.

Daartegenover bejubelen ze wel de vestiging aan de UHasselt in Diepenbeek, aangezien daar de grond goedkoper is, de universiteit met zijn geneeskundevorming stapvoets bij het ziekenhuis  is gelegen en omdat de ontsluiting met de Universiteitslaan met parkeerbeleid veel beter is dan aan de Salvatorsite.

Contra’s

Echter die goedkope gronden kunnen wel eens gecounterd worden door de hogere bouwkosten, aangezien die site in Diepenbeek is gelegen in een gebied dat erg onderhevig is aan overstromingen van de Demer.

Ook een ander contra-argument kan zijn dat dan het Jessaziekenhuis veel te kort ligt bij de ZOL-campus in Genk, dan wanneer het op de Salvatorsite wordt ingeplant, waar dan ook enkele onteigeningen moeten gebeuren.

De directie van het Jessaziekenhuis vrezen een vertraging van de planning voor een nieuw ziekenhuis, mochten één van de bezwaarschriften positief beoordeeld worden.

Alleszins beslist het kabinet van Minister Muyters of de plannen met de GRUP-invulling al dan niet worden behouden of bijgestuurd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s