Bij Mediahuis is bijlange nog niet alles koek en ei

Standaard

Volgens De Morgen van De Persgroep zijn de vakbonden bij Het Mediahuis – een fusie tussen Concentra en Corelio – ongerust over de afvloeiingen van 192,6 voltijdsen en boos op de directie, omdat ze eenzijdig en in tegenspraak met op dinsdag 11 februari 2014 gemaakte afspraken, waarbij ze fase 1 van de procedure van de wet-Renault wil afsluiten.

De wet-Renault werd precies ingeroepen, omdat na de bevestiging van de uitgeversfusie door de Mededingingscomissie – gekoppeld aan enkele belangrijke voorwaarden – dadelijk een collectief ontslag voor 205 banen – 20% van het personeelsbestand – werd bekendgemaakt. Door onderhandelingen hopen de vakbonden de schade echter te beperken.

Het Mediahuis is nog niet rond met zijn fusie, aangezien De Persgroep beroep heeft aangetekend tegen deze fusiebeslissing van de Mededingingscommissie.

De werknemers leven echter allemaal met de schrik om hun job te verliezen. Zij mogen zich op donderdag 13 februari 2014 vanaf 15u – volgens het bericht – uitspreken over het verdere verloop van het sociaal overleg.

Het zal er wellicht over hete kolen lopen worden!

Advertenties

Een gedachte over “Bij Mediahuis is bijlange nog niet alles koek en ei

  1. Uiteindelijke zijn het 155 voltijdsen voor ontslag, 50 minder dan de door de directie 205,5 vooropgestelden. Vakbonden blijven bij hun cijfer van 192,6 voltijdse ontslagen, aangezien volgens hen telt de directie niet de reeds opgestapt werknemers niet mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s