Media zou beter positivisme over Franstalig België behandelen

Standaard

Vlaanderen leeft met een duidelijke linkse en rechtse naar de verkiezingen van 25 mei 2014 toe. Hierin spelen niet alleen de sociale media, maar ook de gesproken en gelezen media een belangrijke rol.

Dat het dispuut na een zesde staatshervorming tussen Vlamingen, Brusselaars en Walen weer volop leeft in het begin van de verkiezingscampagne in de Vlaamse rechterhoek weer opduiken met allerhande al dan niet realiseerbare grootspraken, is bijna dagelijks nieuws in de media.

Alle discussies worden aangepord door die media, die enkel moeite en inspanning doet om het negatieve van de andere bevolkingsgroepen extra in de verf te zetten om toch maar gazetten gevuld te krijgen om ze zoveel mogelijk te verkopen.

Jammer zijn er maar bitter weinig media en journalisten die eens moeite doen om eens te gaan kijken wat er nu wel positief is in de Waalse en Brusselse gemeenschappen en er dan ook regelmatig verslag van uit te brengen in de krant of op radio of tv.

Op die manier worden Vlamingen dom gehouden over wat er zich allemaal in gunstige zin afspeelt in de twee gewesten.

Zulke berichtgeving moet niet alleen even voor de verkiezing zijdelings worden aangehaald, maar moet ook centraal worden geplaatst met regelmatig nieuws met een uitwisseling van info tot gevolg, zodat alle gemeenschappen meer leren van elkaar en meer respect hebben voor elkaar.

Zo krijgt de Vlaming ook een beter beeld van wat er allemaal reilt en zeilt op positief vlak bij onze Franstalige buren.

Is dat geen mooie boodschap naar de hele media?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s