Wie gaat kopen in al die geplande winkels?

Standaard

Wanneer gaan projectontwikkelaars en investeerders in de retailsector nu eens eindelijk inzien dat een consument één euro slechts één keer kunnen uitgeven?

Dat is de terechte vraag die wij stellen, wanneer we de plannen van die ontwikkelaars aanschouwen voor de nabije toekomst in Hasselt: 5.000m² voor Ikea + 5 retailwinkels, 25.000m² voor winkelontwikkeling aan Blauwe Boulevard en 12.000m² en dan nog eens 12.000m² voor 5 retailruimtes aan de Carrefour Planet.

Ikea en de 5 samenliggende winkels aansluitend op design en meubels en complementaire winkels aan het aanbod in de binnenstad aan de Blauwe Boulevard is al voldoende voor de grote toestroom bezoekers en shoppers in Hasselt, want alle shops moeten rendabel kunnen draaien met een zo groot mogelijk veelzijdig aanbod.

In het GRUP was nu ook 12.000m² retailruimte voorzien aan de Carrefour Planet, maar daar gaat het stadsbestuur tegen in beroep bij de Vlaamse regering, omdat ze niet alleen vrezen voor langdurige leegstand bij onvoldoende aantrek bij de consument, maar ook voor de mobiliteit en leefbaarheid van de omgeving.

Waar we in Hasselt echt waar niet meer nood aan hebben zijn de zoveelste keten in onder andere de kleding- en schoenenketens, maar wel kleine zelfstandige ondernemers die met kleinschalige en ambachtelijke zaken beginnen, om de diversiteit van het winkelaanbod groot te houden in Hasselt.

Helaas is dat voor velen die zich geroepen voelen om zo iets op te starten, al bijna onoverkomelijk in de binnenstad wegens de hoge huurprijzen.

Wil Hasselt interessant blijven voor Hasselaren, toeristen en shoppers, dan moet de troef van gezellige stad blijven hoog gehouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s