Gelijk=gelijk: effecten van beeldvorming op de samenleving

Standaard

Het Internationaal Comité organiseert een studiedag op vrijdag 31 januari 2014 in CC Casino Houthalen. Vier verschillende workshops, muziek, panelgesprek met experts en nawoord door minister Ingrid Lieten. 

Het afgelopen jaar organiseerde het Internationaal Comité vzw (landelijk erkende sociaal-culturele koepelvereniging van allochtone zelforganisaties) verschillende activiteiten rond de volgende vier thema’s: intrafamiliaal geweld; holebi’s met een andere etnische afkomst en de taboes er rond; vrouwenemancipatie en diversiteit in de media.

Op de studiedag gelijk=gelijk zullen we ons verder verdiepen in deze thema’s en experts van Minderhedenforum, Regenbooghuis, Pric en Wereldsolidariteit aan het woord laten. 

Na de werkgroepen volgt een debat met drie boeiende gastsprekers over media en beeldvorming. 

Orlando Verde is blogger en filmmaker. Hij schrijft columns voor o.a Kif Kif. Verde won verschillende prijzen waaronder de publieksprijs in de columnwedstrijd ‘If I ruled the world’ van MO* magazine. 

Birsen Taspinar is psychologe en auteur. Onlangs verscheen haar nieuw boek ‘Moeders van stilte’. Een boek waar vrouwen en migratie centraal in staan. Taspinar is een belangrijke stem binnen de Turkse gemeenschap in Vlaanderen en vaste columniste bij MO*. 

Bleri Lleshi is politiek filosoof en auteur van verschillende boeken. Hij is medeauteur van ‘Identiteit en Interculturaliteit’ en redacteur van ‘Brieven uit Brussel’. Zijn nieuw boek ‘De neoliberale strafstaat’ verschijnt in maart 2014. Lleshi schrijft regelmatig voor De Morgen, De Standaard en Knack. Hij is een prominente stem in verschillende debatten. Onlangs figureerde hij in de top-25 meest invloedrijke allochtonen in België.

Het panelgesprek wordt in goede banen geleid door Indra Dewitte, journaliste en adjunct-hoofdredacteur Het Belang van Limburg.

Gedeputeerde welzijnsbeleid Frank Smeets neemt het voorwoord bij het panelgesprek. Als afsluiting volgt een nawoord door Ingrid Lieten, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding. 

Het project is gesubsidieerd door de provincie Limburg dienst gelijke kansen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s