By-pass aan afrit 28 en/of parallelweg voor toegang Ikea Hasselt?

Standaard

Met 800 belangstellende bezoekers heeft de GRUP-voorstelling of de invulling van het Ruimtelijk Structuurplan van de stadsregio Hasselt-Genk zonder Diepenbeek en Zonhoven op woensdag 22 januari 2014 op Campus Diepenbeek van de UHasselt het vooropgestelde succes bereikt.

Met het voorstel voor de aanleg van een by-pass op afrit 28 van de E-313 voor Ikeabezoekers met oog op verkeersontlasting van de Sint-Truidersteenweg is er een nieuwe piste van directe toegangsweg naar de winkel van de meubelketen opgedoken naar een idee van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het voorstel van het stadsbestuur – dat we zelf al naar eigen onderzoek op voorhand hebben beschreven – om een parallelweg met de Biezenstraat vanaf het rondpunt naar het rondpunt aan te leggen met onteigening van twee huizen en met de nodige groene buffer blijft eveneens behouden. De Biezenstraat wordt dan ingericht als woonerf.

Alleszins gebeurt de verdere afhandeling en keuze van mogelijkheden in nauw overleg met de buurtbewoners, hetgeen als zeer positief kan worden beschouwd.

Ikea Hasselt wil meer duidelijkheid krijgen tegen april 2014 om na een omgevingsvergunning de bouw aan te vatten met het oog op opening najaar 2015.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s