Beter transparant communiceren kan populariteit Hilde Claes opkrikken

Standaard

In een tweejaarlijkse poll rond populariteit van de Limburgse burgemeesters in HBVL op dinsdag 21 januari 2014 kwam Hilde Claes van Hasselt er als slechtste uit met een score 4,24 op 10, -10% vergeleken met de poll van 2012 en zelfs -30% in de tijd toen Herman Reynders nog burgmeester was.

Alles begon met een grote communicatiefout tijdens een interview met de Hasseltse burgemeester op Eén in een reportage over het Hazodischandaal, waarbij ze voor vele kijkers grote twijfels ontstonden, toen ze zich schromelijk vergiste van datum van aantreden als burgemeester.

Nochtans had ze veel krediet bij de publieke opinie opgebouwd door de vastbesloten hulpverlening tijdens de Pukkelpopramp.

De Hazodi-affaire was een grote kluif voor de oppositie om erop te timmeren, waardoor haar imago als bewust goede politica de grond werd ingeboord.

Ook voor de verkeerde doorgedreven aankoopprocedure van de Pukkelpopwei moest ze teruggrabbelen in haar macht en kreeg haar imago nog meer schade.

Neem daarbij nog de eindverantwoordelijkheid als burgemeester over het feit om een bouw- en milieuvergunning er zo snel mogelijk en zonder communicatie of overleg met buurtbewoners in augustus 2013 om het een weg en ondergrondse parking in het stadspark erdoor te krijgen met haar schepencollege, dan kunnen we het ons best voorstellen dat  haar populariteit een knauw krijgt.

Alleszins Hilde Claes is burgemeester van alle Hasselaren en niet zozeer van een geselecteerd groepje. Communicatie met de gemeenschap speelt hierbij een cruciale rol en dat moeten politici na de verkiezing ook inzien. Een sterke oppositie houdt een oogje in het zeil.

We hopen dat Hilde Claes meer transparant en in overleg met de burgers omgaat, vooraleer naar de pers te stappen om te scoren, want dat kan dan wel een averechts effect hebben.

Hilde we hopen van harte op betere communicatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s