Hasselt denkt aan CO2-taks voor winkels met open deuren in winter

Standaard

Niet alleen Unizo Limburg, maar ook het Hasselts stadsbestuur willen dat de winkels in de binnenstad – niet alleen in Hasselt maar ook op andere plaatsen – dicht blijven bij koud winterweer om zo te stoppen met onnodige CO2-uitstoot.

Hasselt overweegt zelfs een CO2-taks in te voeren om toch maar een mentaliteitsverandering van dure energieverspilling naar zuinigere energiebesparing tot stand te brengen bij de middenstand.

Echter die middenstand vreest dan wel voor omzetverlies bij gesloten deuren, omdat de klanten wel eens aan de zaak kunnen voorbijlopen zonder binnen te komen. Alleszins zou een CO2-taks een middel zijn om hen op andere gedachten te brengen.

Immers zo’n mentaliteitsverandering kan ook gepaard gaan met een creatieve en slimme aanpak van het probleem door bvb. wijzigingen in aanprijsgedrag.

Van de andere kant zullen die winkels en ketens dan weeral klagen over de verhoging van de belastingsdruk, die nu al zo hoog is. Maar zo Limburg.net zegt in zijn beleid over het afval, dat de vervuiler moet betalen, is ook hier zeker toepasselijk.

Met dit standpunt kunnen we ook de verwarmde terrassen van de vele horecazaken aankaarten. Maar de invoering van een CO2-taks hier kan hen minder goed uitkomen.

Advertenties

2 gedachtes over “Hasselt denkt aan CO2-taks voor winkels met open deuren in winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s