Bewoners Voogdijstraat leven in onzekerheid

Standaard

In afwachting op de goedkeuring van de bouw van de nieuwe ziekenhuissite van het Jessaziekenhuis rond Campus Salvator, kregen zeven huishoudens van de Voogdijstraat in Hasselt al een brief van de Vlaamse overheid met de melding dat hun eigendom met accommodatie mogelijk kan worden onteigend voor een toegangsweg naar het ziekenhuis.

Grote onrust bij de bewoners die niet wisten wat te doen en dan maar naar het stadsbestuur trokken voor meer uitleg.

Inmiddels werd toch al gecommuniceerd vanuit het Vlaams Gewest dat de plannen nog niet definitief zijn, zolang de goedkeuring voor de ziekenhuisbouw en de daarbijhorende vergunningen nog niet rond zijn.

En gezegd wordt dat dat zelfs 10 à 15 jaar kan duren, een bijzonder lange periode om de bewoners op te zadelen met het idee van al dan niet onteigenen.

Van de andere kant weten de bewoners nu al wat hen mogelijk te wachten staat, wanneer de plannen realiteit worden, wanneer de Voogdijstraat de hoofdaan- en afvoerroute voor alle ziekenhuisverkeer via de Luikersteenweg worden.

Met een vooropgestelde periode van 10 à 15 jaar om de wettelijke faciliteiten in orde te krijgen komen immers de plannen van het stadsbestuur om het nieuwe ziekenhuis tegen 2020 in gebruik te nemen dwarsbomen. Of toch niet, wanneer vanaf 2020 wordt gecommuniceerd.

Zou iedereen nog op één lijn zitten bij de directie van het Jessaziekenhuis omtrent de plaats van nieuwe inplanting: rond Salvatorcampus of toch aan de Universitaire Campus in Diepenbeek?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s