Al lange tijd problemen bewonersparkeren op Leopoldplein

Standaard

amsterdammer

Op vrijdagavond 27 december 2013 was er heftig protest van buurtbewoners van het Leopoldplein, toen HaZoDi-politie weer pv wou opmaken van een wagen met buurtbewonerskaart, die onreglementair in de Kleine Ridderstraat stond geparkeerd uit noodzaak wegens het ontbreken van bewonersparking op het Leopoldplein achter het verzinkbare paaltje, omdat deze was ingepalmd door wagens die daar niet thuishoren.

Oorzaak van alles is het verdwenen amsterdammertje aan de ingang van de Century, die normaal moet worden teruggeplaatst, maar wat echter niet meer gebeurt.

Politie heeft geen bevoegdheid om wagens in deze bewonersparking te controleren, want dat is de taak van de bevoegde gemeenschapswachters, maar die mogen daar niet komen om onduidelijke redenen.

Gevolg is dat vele wagens binnenrijden aan de Century en zich zo lukraak maar ergens comfortabel parkeren met gevolg dat gele kaarthouders geen plaats meer vinden.

Die gemeenschapswachters zijn nu zelf door de bewoners gecontacteerd om iets te ondernemen. Ook aan mobiliteitsschepen Beenders wordt dringend gevraagd om te zorgen dat die amsterdammer er terug wordt geplaatst om de illegale ingang af te sluiten.

Vanaf 1 januari 2014 wordt de de gele bewonersparkeerkaart vervangen door een digitale, waarbij aan de hand van de al dan niet geregistreerde nummerplaat vliegensvlugge controle en beboeting volgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s