Werkgroep Red onze nachtrust ziet het positief

Standaard

Om de mogelijke overlast van lawaai en verkeer te voorkomen door de komst van de New Versuz op de Grenslandhallensite van Hasselt hebben enkele buurtbewoners uit Godsheide, het Wolske, de Sint-Catharina- en Banneuxwijk en ook Heksenberg zich verzameld in de Werkgroep Red onze nachtrust.

Ze zijn zeker niet tegen de inplanting van een nieuwe discotheek, maar willen wel alle vormen van overlast – die de uitbating met zich meebrengt – strikt beperken om de leefbaarheid in hun omgeving te behouden.

Na wat onenigheid betreffende bouw- en verouderde milieuvergunning – met betrekking op een nog in december 2013 komend gerechtelijke uitspraak over de omschrijving ‘kleine verandering’  over de omvang van de bouwwerken in het kader van de milieuwetgeving – is de werkgroep samen met het stadsbestuur en de discotheekuitbating tot een akkoord gekomen over de nultolerantie op gebied in te voeren.

Deze overeenkomst houdt in dat de toezegging is gegeven dat de gemaakte voorstellen als startbasis zullen dienen voor verdere aftoetsing door de betrokken deskundigen in het dossier van overlastinvloed voor de buurt. Nul-metingen op gebied van geluid is dan ook zeker gewenst.

Gerichte geluidsmeting op de vijf meest geluidskwetsbare plaatsen in de omgeving van de discotheek zullen (door de werkgroep of overheid???) regelmatig uitgevoerd worden tijdens de Versuzopening en die metingen willen ze ook op nul houden, rekening houdend met omgevingsgeluid dat er al is.

Het schepencollege moet nog zijn fiat geven over deze nulmeting-aanpak. Met deze regeling kan de werkgroep best leven en stelt ze zich constructief en positief op in verdere gesprekken.

De New Versuz opent met een driedaags feest op 14, 16 en 18 december 2013.

Helaas valt er niets te bespeuren in hun communicatie over het mogelijke verkeersinfarct tijdens de opening. De parking van Kinepolis is voorbehouden voor filmbezoekers, de parking van de Provincie Limburg blijft gesloten, op de parking van de New Versuz kunnen iets meer dan 500 wagens, parkeren langs de Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan is geen optie. Enkel nog langs de Trichterheideweg aan de achterkant is nog een mogelijkheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s