Bewoners Biezenstraat bang voor komst van kmo-zone naast Ikea

Standaard

Niettegenstaande stadsbestuur en bewoners van de Biezenstraat regelmatig samenzitten inzake de komst van Ikea, tonen ze beiden toch hun bezorgdheid over de mogelijke inplanting van een kmo-zone in hun achtertuin en in een ontsluitingsstraat die straks jaarlijks meer dan één miljoen wagens moet slikken één keer Ikea volle bak draait.

Het besluit ligt dit keer niet bij het stadsbestuur, maar wel bij de Vlaamse regering die op vrijdag 29 november 2013 een voorontwerp zal presenteren inzake de vestiging van een kmo-zone, waarna het stadsbestuur met de buurtbewoners opnieuw moeten gaan samenzitten op zoek naar mogelijke oplossingen en adviezen.

Immers de aparte afrit aan de E-313 met rechtstreekse verbinding met Ikea komt er niet en al dat verkeer zal nu over een heringerichte afrit aan de Sint-Truidersteenweg passeren om vervolgens via de Biezenstraat Ikea te bereiken.

Ook woordvoerder Guy Meert heeft het er moeilijk mee op TVL en deelt de bezorgheid van het stadsbestuur, want de komst van een kmo-zone tast nog meer de leefbaarheid en verkeersveiligheid aan voor de omgeving bovenop Ikea.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s