N-VA Hasselt wenst evaluatie meerderheid over stadskostprijs Winterland

Standaard

N-VA Hasselt heeft op donderdag 14 november 2013 een persconferentie gehouden om de kostprijs voor het stadsbestuur van zeven weken Winterland eens onder de aandacht te brengen.

Niettegenstaande het een contractuele verbintenis is van tien jaar tussen Hasselts stadsbestuur en Winterland, bedraagt die kostprijs voor de stad Hasselt voor onder andere elektriciteit en water, vuilnisophaling, accommodatie en ruimte, ingeschakeld stadspersoneel volgens de partij jaarlijks een slordige 245.000 euro. Zware uitgaven in tijden van besparingen. Lusten voor de organisatie en lasten voor het stadsbestuur.

De return die het stadsbestuur daarvoor krijgt, is immers na vijf edities ondermaats tegenover de kosten die ervoor gedaan worden. Immers de vrees wordt bewaarheid dat Winterlandbezoekers zich niet genoeg richting stadscentrum begeven om de lokale economie te spijzigen. Drank en spijzen zijn reeds voorzien op Winterland zelf.

Ook volgens het contract moet Winterland alles wat boven de normale jaarlijkse elektriciteitsprijs betalen. In 2011 was dat voor 120.000 euro, 30.000 euro boven het gemiddelde. Het stadsbestuur betaalde alles echter zorgvuldig.

Ook het tijdstip van de start van Winterland zit N-VA Hasselt hoog, zeker als er contractueel vastgelegd is om te starten telkens in het voorlaatste weekend van november, maar dit jaar is dat vervroegd naar 16 november 2013 om toch maar die zeven volle weken Winterland te halen en extra kosten voor het stadsbestuur.

N-VA Hasselt vraagt dan ook dringend aan de meerderheid om een kosten-batenanalyse te maken van hun bijdrage aan Winterland en de financiële uitgaven naar beneden bij te stellen waar mogelijk binnen het contract.

Immers ze stellen ook voor om zelf een organisatie met die middelen op poten te stellen tijdens de hele kerstperiode in heel Groot-Hasselt met betrekking van de Hasselaren in de organisatie, maar pas na die contractuele tien jaar met Winterland.

De zesde editie van Winterland start op zaterdag 16 november 2013, duurt zeven weken en duurt tot 5 januari 2014. Voor de bezoeker – waarvoor de directie van Winterland rekent op een half miljoen stuks – zal dat echter worst wezen. Voor hen staan beleving en plezier voorop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s