Hommeles bij zaalvoetbalclub Sporting Hasselt

Standaard

De vrijdagse zaalvoetbalwedstrijd op 8 november 2013 tussen Sporting Hasselt en Essalem Verviers in de hoogste nationale reeks van de BZVB-competitie draaide regelrecht uit op forfaitcijfers voor de thuisploeg.

Reden was het toch komen opdagen van 4 Sportingspelers op de vrijdagmatch, die ’s woensdags eerder al ontslagen werden door het clubbestuur, aangezien volgens hen bepaalde financiële afspraken niet waren vervuld.

Hierdoor maakte de arbiter duidelijk dat de vrijdagwedstrijd niet kon gespeeld worden met toch opgedaagde ex-Sportingspelers in de ploeg en dat forfaitcijfers voor Sporting dreigen.

De hele problematiek draait om centen en slechte communicatie. Toen voorheen Gelko Hasselt veranderde in Sporting Hasselt en Gelko op zijn beurt sponsor werd van concurrent Futsal Hasselt, was het volgens het krantenartikel in HBVL duidelijk dat er zich problemen zouden stellen door onduidelijke communicatie.

De financiële inkomsten van ZVC Sporting Hasselt zijn ook – net als bij zovele zaalsportenclubs – het grote probleem bij het bestuur, aangezien de spelers niet meer louter komen voetballen voor niks, maar daarenboven nog forse verplaatsingsvergoedingen en andere bonussen opstrijken, terwijl ook Sporting Hasselt lijdt onder weinig publieke belangstelling bij elke match.

Net als bij het voetbal en ook in mindere mate bij andere ploegsporten, stellen al dan niet talentrijke spelers hun persoonlijke belangen boven het clubbelang, motieven die dan allemaal niet kunnen worden ingewilligd, waardoor er een soort egoïstische instelling ontstaat bij sommige spelers die denken dat ze onmisbaar zijn, steunend op hun talent uiteraard. Van de andere kant moeten gemaakte afspraken wel nagekomen worden door alle betrokken partijen.

Bij ZVC Sporting Hasselt trommelt men nu een noodploeg op om het seizoen af te werken. De titel mogen ze ook wel vergeten.

De samenwerking met veldvoetbalploeg Sporting Hasselt wordt gewoon verdergezet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s