Nike breidt uit: begin van economische opbloei?

Standaard

Op vrijdag 18 oktober 2013 kondigde Nike aan dat ze hun Europese Logistieke Campus in het Antwerpse Laakdal gevoelig wil uitbreiden met een nieuw distributiecentrum van veertigduizend vierkante meter langs het Albertkanaal in Ham.

Deze invetering zou meteen goed zijn voor vijfhonderd bijkomende rechtstreekse jobs voor elk wat wils: voor universitairen, technici en ongeschoolde arbeiders.

In 2014 starten de werken en tegen 2016 moet alles klaar zijn.

Dat positieve economische nieuws horen we graag in Limburg na de donkere werkloosheids- en faillissementsgolven ten gevolge van de crisis.

Er moeten nu nog van die initiatieven komen om de werklozen in Limburg terug aan het werk te zetten.

Echter verwacht wordt dat bij de definitieve sluiting van de Fordfabriek in Genk en de nevenbedrijven eind 2014 die werkloosheid in Limburg nog zal toenemen, afhankelijk van welke bedrijvigheid wat er komt op de site van Ford.

Maar als de kmo’s en SALK kunnen zorgen voor een positieve noot in de tewerkstelling en innovatie, dan zijn we opnieuw vertrokken.

Wel moeten we eraan denken dat we niet al onze maakindustrie zien verdwijnen naar de lageloonlanden en dat iedereen recht heeft op een redelijk betaalde baan zonder het wettelijk minimum inkomen af te schaffen, waardoor je nog meer mensen in de armoede doet verzeilen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s