Pendelbus inleggen tussen Ikea Hasselt en stadskern

Standaard

Midden 2015 is de opening van Ikea Hasselt in het verlengde van de Biezenstraat in Runkst gepland met de voltooide infrastructuuraanpassingen voor goede mobiliteit, verkeersveiligheid en leefbaarheid.

De niche van klanten – die afzakken naar Ikea Hasselt – zijn zeker diegenen die een dagje naar Hasselt komen voor Ikeabeleving en goedkope aankopen van meubelpakketten en design.

Dat cliënteel heeft vanuit hun klantenprofiel misschien niet zoveel interesse voor een verplaatsing naar de duurdere winkels en horeca in de gezellige binnenstad.

Speciaal om een stroom van bezoekers van de Ikea-vestiging naar het stadscentrum en vice versa totstand te brengen, is het aangeraden om pendelbussen in te leggen, desnoods vanaf de poolparking aan de Sint-Truidersteenweg.

Er moet evenwel dan gezorgd worden voor extra parking voor mensen die hun wagen willen stallen aan de Ikea om vervolgens de pendelbus te nemen.

Advertenties

4 gedachtes over “Pendelbus inleggen tussen Ikea Hasselt en stadskern

 1. Pauwels Gerrit

  Deze buurt is tegen het verkeer naar en van Ikea,nu ga je er nog een beetje stadsparking rond maken tewijl ze de Jessa parking niet van de grond krijken, is dit om te lachen? het is een mooi thema voor carnaval.

 2. Bijnens John

  Een pendelbus naar de stadskern ?
  Geloven jullie nou zelf nog dat dat succes gaat hebben ?
  En wat i.v.m. Spartacus ?
  Was dat niet : gezellig winkelen in Maastricht ?

 3. Bielen, Dimitri

  Die redenering rond het klantenprofiel is wel erg kort door de bocht… het blijkt dat het hier niet om een kleine welbepaalde groep gaat maar juist een hele brede groep van mensen die gewoon prijsbewust winkelen (een goede prijs/kwaliteitsverhouding zoeken) mn jonge nieuwe gezinnen, studenten, ouderen, noem maar op… dus echt wel breed. Zeker in het tijd van crisis is dit een goed alternatief voor heel veel mensen. Daarbij komt dat zulk een winkel een goed alternatief vormen voor de vaak extreem dure meuebelwinkels waar velen nu niet naartoe kunnen of willen gaan… een bredere keuze voor iedereen waar hij/zij wil en kan gaan “meubelwinkelen” is altijd positief voor alle mensen.
  Het idee van de pendel is, weliswaar om andere redenen die hier worden aangehaald, zeker geen slecht idee.
  Ik denk dat Hasselt en de regio enkel wel kan varen met de komst van deze winkel en dit op alle vlakken. Gelukkig merk ik ook dat er vele mensen zijn die zeer positief reageren op de komst van IKEA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.