Sociale schakel UHasselt met gewone burger krijgt fikse deuk

Standaard

Bezin voor je begint. Dat is zowat de enige ontbrekende wijsheid bij de restaurantuitbater en het rectoraat van de UHasselt bij de opening van het supergezellig, lekker en sociaal goedkoop studentenresto ’t Gerecht in de Oude Gevangenis als publieke ruimte voor studenten, personeel en burgers van buitenaf.

Net het grote succes van deze eet- en ontmoetingsformule hadden hoofdzakelijk een grote aantrekkingskracht voor seniores. Zij bevolkten bijna het hele restaurant, zodat personeel en studenten nog nauwelijks plaatsvonden om te eten, zeker tusssen 12u30 en 13u30.

Getuige van dit succes was zeker de offline plaatsing van de reportage over ’t Gerecht in de Smaak van de Horeca en dit nog wel op aanvraag van de restauranthouder in overleg met het rectoraat, met de belofte dat ze mij meer nieuws zouden toesturen, wat uiteraard nooit gebeurde.

Om eigen volk meer plaats te geven hebben de heren van boven beslist om vanaf 1 oktober 2013 geen derden meer toe te laten tot de eetruimte en van die plaats een privévertrek te maken enkel nog voor studenten en personeel.

Met die grove beslissing – die al te graag wordt aanvaard door onmondige seniores – breekt de Rechtenfaculteit een wel degelijke sociale schakel met de buitenwereld en richt ze zich nog enkel op eigen volk, zodat het elitaire er wel flink van gaan afdruipen.

Trouwens enkel met de ondersteuning en financiering van de belastingbetaler kan deze onderwijsinstelling blijven bestaan.

Alleszins toont het restaurant van UHasselt zich volgens ons toch wel aan de asociale kant. Was het niet beter geweest om duidelijk te communiceren dat derden niet welkom zijn tussen bepaalde uren, in plaats van ze aan de deur te zetten? Het restaurant zal toch niet de hele tijd volzet zijn zeker?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s