Actiecomité reageert op uitspraken ziekenhuisdirectie

Standaard

Na een reportage in HBVL en HLN na de posering voor een foto van het actiecomité Red het Hasselts Stadspark op donderdag 19 september 2013 aan de ingang van het ziekenhuis aan het Stadspark, reageert dit comité op de volgens hen foutieve berichtgeving van de ziekenhuisdirectie.

De directie van het ziekenhuis meldde dat hun campus over 637 parkeerplaatsen beschikt, dat ze er feitelijk 1300 nodig hebben om alle bezoekers en personeel te stallen en dat er nu dus nog 663 extra parkeerplaatsen ontbreken.

In het persartikel blijkt dat ze nu 250 parkeerplaatsen afhuren in de parkings van het Dusartplein en aan de Welvaartstraat. Normaal betekent dat ze geen 663 extra parkeerplaatsen nodig hebben, maar 663  – 250 = 413 plaatsen. Of wil men die bestaande parkeergebouwen helemaal leeg laten staan?

Naast de vele initiatieven van de ziekenhuisdirectie om de parkeerdruk van de laatste 20 jaar wel degelijk aan te pakken, vrezen ze in het ziekenhuis na de afketsing van beide parkings voor paniekvoetbal.  Immers personeel, dokters en de bezoekers willen allen bijna langs de inkomdeur kunnen laten parkeren, dit aan een lage prijs.

Het einde van de tunnel – voor wie dit einde blijkbaar niet ziet – ligt volgens het comité in de afbouw van het ziekenhuis in het centrum met een duidelijke timing en visie. Ze stellen daarom een vijfpuntenplan voor, voor een definitieve oplossing. 

  1. Het ziekenhuis moet dringend werk maken van het afbouwen van het ziekenhuis in het centrum. De fusie met de 2 andere ziekenhuizen was daarin de eerste stap. De uitbreiding van het Salvatorziekenhuis is, daarin de 2de stap maar deze schiet niet op. Dit moet in een stroomversnelling komen.
  2. Het ziekenhuis moet inzien dat in het centrum van een stad de mobiliteit zo een parking niet meer toelaat.
  3. Het ziekenhuis moet inzien dat het stadspark een zeer belangrijke zone is in de stad en men dit niet moet behandelen als een braakliggend domein.
  4. Het ziekenhuis moet zich bewust zijn van het BPA van het domein van het ziekenhuis van oktober 2009. Dit bijzonder plan van aanleg voorziet enkel de mogelijkheid tot een ondergrondse parking op het domein van het ziekenhuis.
  5. Het ziekenhuis moet zijn budget vandaag goed beheersen en geen uitgaven doen aan tijdelijke, dure parkeergebouwen.

Bij het actiecomité hopen ze zo spoedig mogelijk rond de tafel te kunnen zitten met het stadsbestuur en de ziekenhuisdirectie om een goede voor elke partij bevredigende oplossing uit te werken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.