Schepencollege bespreekt op 19 september 2013 bouw tijdelijke bovengrondse parking aan ziekenhuis

Standaard

Het College van Burgemeester & Schepenen heeft op het schepencollege van donderdag 19 september 2013 weer een belangrijke knoop door te hakken.

Er moet groen licht gegeven worden aan de bouw van een tijdelijke bovengrondse parking op de grond van de Virga Jessecampus, bouwplannen die ook pas publiekelijk kwamen bovendrijven bij het uitlekken van de stadsplannen voor de aanleg van een ondergrondse parking aan het CCHA met een ontsluitingsweg doorheen het stadspark en ook met verbinding op deze parkingaccommodatie.

Het zou een parking worden van drie verdiepingen en met een capaciteit voor zo’n 375 wagens.

De ziekenhuisdirectie zit al jaren met de handen in het haar om meer parkeermogelijkheden aan te bieden voor hun personeel, dat met de wagen komt werken, een noodzaak aangezien velen in posten werken.

Ook liet die directie haar oog vallen op een zekere capaciteit van de nog aan te leggen ondergrondse parking aan het CCHA, van wie de plannen door groot volksprotest is ingetrokken, maar die er na een nieuwe mobiliteits- en parkeerstudie er toch zal komen.

De huidige parking van het ziekenhuis wordt gebruikt door zowel bezoekers van het hospitaal als door shoppende mensen, aangezien het parkeergeld veel goedkoper is dan de van de ondergrondse parkings in privé-uitbating.

Het begrip tijdelijke parking is ook stof tot discussie, vermits niemand precies weet wanneer de Virga Jessecampus van het Jessaziekenhuis zal verhuizen naar een nieuwbouw aan de Salvatorcampus.

Immers de huidige belabberde financiële toestand van het Jessaziekenhuis geeft ook niet veel hoop om de verhuis te verwezenlijken tegen 2020.

Dus bij eventuele goedkeuring van de bouw van de bovengrondse parking zal onlosmakelijk samenvallen met de nieuwe in- en uitritten voor de ondergrondse parking aan het CCHA, die nu opnieuw onder de loep worden genomen in een volgende studie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.