Actiecomité Red Hasselts Stadspark voert actie met mondmasker

Standaard

actiecomité red stadspark

Net voor de gemeenteraad van dinsdag 17 september 2013 voerden een veertigtal leden van het actiecomité Red het Hasselts Stadspark actie met een mondmasker, aanvankelijk tegen de komst van een inmiddels afgevoerde ontsluitingsweg doorheen het stadspark met ondergrondse parking, meer aandacht voor het bewonersparkeren en het behoud van de groene long. Ze kregen gehoor van burgemeester Hilde Claes en mobiliteitsschepen Rob Beenders, beiden van sp.a. 

actiecomité red stadspark 1

Tijdens de vragenronde op het einde van de gemeenteraad was  het N-VA’er Rik Dehollogne die het woord kreeg en dertien concrete vragen stelde aan ruimtelijk ordeningschepen Tom Vandeput (CD&V) aangaande de hele heisa rond het project van het Stadspark, aangevuld met nog een bemerking over de bouw van een bovengrondse parking voor het ziekenhuis van Derya Erdogan van Groen.

Wat we onthouden van de hele resem antwoorden is dat Vandeput aangetekende brieven naar buurtbewoners heeft gestuurd om het masterplan kenbaar te maken en nadien gele aanplakbrieven heeft laten aanbrengen, ongelukkiger wijze in de vakantieperiode. Door het vele verzet en de bezwaarschriften hebben ze dan maar wijselijk besloten om de plannen af te blazen voor de ontsluitingsweg en ondergrondse parking. Opnieuw wordt er een mobileits- en parkeerstudie met extra aandacht voor het bewonersparkeren en mobiliteit uitgevoerd en zal er wel degelijk rekening gehouden worden met de resultaten uit het overleg met de buurtbewoners. Het stadsbestuur was volledig fout in zijn communicatie, waarvoor hun opgetekende excuses.

Alleszins blijft het Stadspark bestaan en wordt het heraangelegd, waardoor de parkfunctie nog beter wordt ingevuld. De ondergrondse parking voor 550 voor het CC komt er zeker, de bovengrondse parking voor 527 wagens achter het CC blijven behouden. Bedoeling is om op termijn deze laatste ook ondergronds te maken voor 600 wagens. Boven beide parkings komt dan groene beplanting als deel van het vergrote Stadspark, een groene long het CCHA omringend. Het aantal parkeerplaatsen stijgt zo. Over de toekomstige verkeersstroom is nog niets gezegd.

Aanpalende buurtbewoners zullen zeker inspraak krijgen in het overleg over aanleg en mobiliteit kortweg leefbaarheid en veiligheid. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.