Hilde Claes weer aan schandpaal

Standaard

Nu de hetze rond de Hazodi-affaire zo goed als weggeëbd was, komt er weer een storm opsteken. Dit keer wordt burgemeester Claes als voorzitter van de politieraad en twee anderen in verdenking gesteld van schriftvervalsing wegens het knoeien van aanwezigsheidslijsten van een politieraadzitting met klokkenluidster Vera Vrancken over het nieuw organigram in november 2009, waardoor ze een correctionele vervolging riskeren.

Volgens de advocaat van Claes gaat het hier niet om geknoei, maar om een formele fout met geen gevolgen op de inhoud van de goedkeuring en uitvoering van de notule.

Oppositiepartijen Vlaams Belang, N-VA en Open Vld zijn niet te spreken over gang van zaken en moesten de inverdenkingstelling van eind november 2012 pas via de pers op dinsdag 10 september 2013 te weten komen.

De oppositie hebben dan ook uit hoogdringendheid gevraagd om de politieraad zo vlug mogelijk opnieuw samen te roepen, zodat de burgemeester de hele zaak nog eens uit de doeken kan doen.

Laurence Libert van Open Vld stelt immers er nog bij of Hilde Claes kan aanblijven als voorzitter van de politieraad, zolang ze inverdenking wordt gesteld. Trouwens een gewone agent wordt in zo’n geval geschorst in de uitoefening van zijn beroep.

Wel moeten we zeggen dat de reactie van de N-VA wat malser is dan die van de Open Vld, terwijl het VB ook zijn afschuw toont.

Het is nu afwachten hoe CD&V en Groen gaan reageren op het schepencollege van 12 september.

Alleszins staat Hilde Claes weer in een negatieve zin in de publieke belangstelling, nadat zij bijna een jaar zweeg over deze inverdenkingstelling. De media hebben het ontdekt en zijn er ook opgesprongen.

Of een muis een olifant heeft gebaard, dat moet de rechter bepalen, na doorverwijzing door procureur Rubens. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s