Intentieverklaring en oproep om Euregionale samenwerking verder te zetten

Standaard

Vanuit een Facebookoproep van Inèz Derksen uit Sittard-Geleen is er een intentieverklaring en oproep ontstaan om de Euregionale samenwerking met de nodige overtuiging verder te zetten na de niet-toekenning van de titel Culturele Europese Hoofdstad 2018 aan Maastricht.

Alle Euregionale kunstenaars en culturele instellingen, alle Euregionale politici en beleidsmakers, alle Euregionale ondernemers en iedereen, de kracht van de Euregio voelt en wil stimuleren, worden vriendelijk uitgenodigd om de intentieverklaring via een e-mail naar jaouiyes@jaouiyes.eu te ondersteunen en te ondertekenen.

“Juist nu, juist zonder titel, willen wij doorgaan. Want het niet behalen van de titel, betekent niet dat het niets heeft opgeleverd!  Wij hebben de kansen en de kracht van de Euregio gevoeld en blijven ze omarmen. Wij blijven er van overtuigd dat in dit gebied waardevolle en toonaangevende verbindingen mogelijk zijn, die ons samenwerken en samenleven beter maken”, klinkt het nog steeds na twee jaar harde voorbereiding voor de gemist titel.

“Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en ons – met grote openheid en vanuit de kracht van ieder van ons –
blijven verbinden aan een overstijgend project”, aldus het persbericht, die ook wijst op een formulering van een hernieuwde ambitie om te gaan voor een culturele boost in de Euregio.

Cultuurwethouder Jacques Costongs van Maastricht mocht deze intentieverklaring reeds in ontvangst nemen, maar nog steeds kan er voor worden ingetekend.

http://www.jaouiyes.eu 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s