Tijd dringt voor overleg van actiecomité Red Stadspark met stadsbestuur

Standaard

actiecomite stadspark 2

Het actiecomité Red het Hasselts Stadspark heeft op zondag 8 september 2013 voor enkele honderden sympathisanten een nieuwe picknick gehouden in het bedreigde Stadspark, waar de gezonde bomen zullen gekapt worden – en later nieuwe kleintjes met een jarenlange groeitijd tot volwassen boom zullen verschijnen voor een nieuw park met ondergrondse parking en aansluitingsweg doorheen – en waar binnenkort droogleggingswerken zullen aanvatten, als de plannen van de ziekenhuisdirectie en het stadsbestuur tegen de wil en met verzet van de buurtbewoners opstarten.

actiecomite stadspark 1

Het actiecomité  – ontstaan door buren van de Rodenbachstraat – heeft inmiddels al veel steun gekregen van heel wat straten in de omgeving, zoals de Stadsomvaart, de Gerlachtestraat, Katarinaplein, Harpstraat, Casterstraat, Oude Luikerbaan en Luikersteenweg, Lentestraat tot zelfs aan de Sint-Truidersteenweg. Immers het comité is al toe aan een herdruk van affiches die nog steeds vlot de deur uitvliegen.

Het actiecomité Red het Stadspark zal zich dan ook manifesteren als gesprekspartner met het stadsbestuur voor alle problematieken van de buurtbewoners. Daarom ijvert ze ook naar een stevig en eerlijk overleg met het stadsbestuur, waar naar hun motieven en alternatieve verbeteringen voor het Stadsparkproject ernstig worden genomen om gezamenlijk een oplossing te zoeken voor de prangende problemen over de aanleg van een aansluitingsweg aan de rand van het stadspark – deels op stadseigendom en deels op ziekenhuisgrond – en de herpositionering van de ondergrondse parking met voor hen één in- en uitrit aan de Kunstlaan, waarvan de middenberm ingekort wordt en om zo twee rijbanen bij te creëren voor vlotter verkeer. 

actiecomite stadspark 3

Inmiddels zijn vele mensen op de hoogte van de stadsplannen, maar toch zijn er nog altijd heel wat buurtbewoners die kwamen afzakken naar de picknick voor meer info, die ze kregen van Bruno Ruysschaert.

Niettegenstaande het comité de hele strijd apolitiek willen voeren, beweegt de oppositie van N-VA en Open Vld zich in het debat, terwijl de groenen in de coalitie zeker niet achter de plannen staan en de socialisten schijnen bij te draaien, terwijl de christendemocraten het vergunningenbeleid in handen hebben. Het is alleszins een heet hangijzer binnen de huidige meerderheid.

De goedkeuring van het plan staat niet geagendeerd op de volgende open gemeenteraadszitting van dinsdag 17 september 2013, maar het komt zeker ter sprake bij de variabesprekingen het op het einde van de zitting.

Een half uur voor die gemeenteraad zullen mensen van het actiecomité aanwezig zijn op het Groenplein met een ludieke actie.

Allen daarheen voor behoud groene long en bewonersparkeren en aanpassing projectplannen!

http://www.redhetstadspark.info 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.