Jong VLD Hasselt daagt gemeenteraad uit

Standaard

jong vld hasselt 1 2013

De gemeente Alken schrapt als eerste Limburgse gemeente de fameuze GAS-boetes voor -18-jarigen. Bij Jong VLD Hasselt geeft dat hoop dat zo iets ook kan gebeuren in de Hasseltse gemeenteraad.

“Als jong liberalen blijven wij ons verzetten tegen GAS-sboetes. Voor Jong VLD Hasselt moet een kind een kind blijven. Jongeren moeten zelf de kans krijgen om zich te ontplooien zonder dat ze absurde regels opgelegd krijgen.”, aldus voorzitter Philippe Dehasque.

‘Wij gaan uit van het gezond verstand en de waarde en normen die men heeft meegekregen van thuis uit. Houden jongeren zich niet aan de algemeen geldende regels, dan kan en mag er zelfs hard opgetreden worden. Maar moet dit door GAS boetes?”, stelt hij zich de vraag.

De sancties richten zich in de eerste plaats tegen overlast. Wat overlast precies is, wordt door de wet niet of te vaag gedefinieerd. De gemeenten zijn namelijk vrij om dat autonoom vast te leggen in het politiereglement. Dit leidt tot grote rechtsonzekerheid.

“Voor Jong VLD Hasselt moet er dan ook een nieuwe evaluatie komen van deze gemeentelijke administratieve sancties. Wij roepen op om afstand te doen van dit soort pestregels”.

“Pak overlast gericht aan en schrap alle onnodige regels die de jeugd beknotten in hun vrijheid”, besluit Dehasque.

De liberalenfractie zal dit item zeker laten agenderen op de gemeenteraadszitting van september 2013.

http://hasselt.openvld.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s