Is het Stadspark biologisch waardevol en heeft het grote natuurwaarde voor buurt?

Standaard

Dat is de hamvraag, die volgende dagen als discussiepunt zal dienen in het dispuut tussen stadsbestuur en het Actiecomité Red het Stadspark van Hasselt, samen met de daarbijhorende invloeden op de omgeving inzake de leefbaarheid, veiligheid en verkeersoverlast voor de buurt, indien de aanleg van de ongrondse parking en een weg doorheen het park voor ziekenhuislogistiek en in- en enige uitrit aan de Rodenbachstraat wordt bestendigd, zonder ook maar degelijk overleg met de buurtbewoners.

Volgens het stadsbestuur is een uitgebreid Milieu-Effectenrapport door een onafhankelijke instantie niet nodig, omdat ze zeggen dat een park maar een beperkte natuurlijke meerwaarde heeft op de omgeving.

Daardoor heeft het stadsbestuur maar zelf een screening van enkele pagina’s van het Milieu-Effectenrapport (MER) ingevuld en goedgekeurd.

Het actiecomité is echter deze mening niet toegedaan en aanziet het project als een groot bouwwerf, waarvoor zeker een MER door een onafhankelijke instantie nodig is om de invloeden van verkeersoverlast, leefbaarheid, pollutie en veiligheid voor de buurtbewoners moet worden uitgevoerd en goedgekeurd.

Intussen komt N-VA Hasselt zich roeren in de hele discussie met een tekst, die niets nieuws vermeld dan alleen maar een bijtreding van de standpunten van de actiegroep.

Ook vindt het stadsbestuur volgens het actiecomité de affiche van een autostrade doorheen het Stadspark intellectueel incorrect.

Het comité wil zich hiernaar schikken en gaat op zoek naar een andere profilering om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Ook heeft de FB-pagina Red het Stadspark van Hasselt reeds meer dan 4500 likes.

Op vrijdag 30 augustus 2013 vanaf 20u zullen we meer weten over de stand van zaken, wanneer het actiecomité tekst en uitleg zal geven over hun verdere handelingen en mogelijke oplossingen zal aanreiken.

Alleszins is en blijft de vraag of het stadsbestuur in hoeverre en wanneer het stadsbestuur wil overgaan tot overleg op zoek naar een compromis, waarbij een groot pak van de burgers kunnen leven.

Duidelijke en transparante communicatie is uiterst belangrjk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.