Ook Slangen roept op tot dialoog over Stadsparkproject

Standaard

Noël Slangen mengt zich in de discussie omtrent de heraanleg van het Stadspark met de daarbijhorende nieuwe weg doorheen het park.

Hij vindt dat, niettegenstaande hij niet al te hoog oploopt met plannen van het stadsbestuur, dat er iets moet gebeuren met de onlogische mobiliteit en uitgebreide parkeerproblemen in overleg met de buurtbewoners.

De buurtbewoners hebben weet van de verandering enkel via inzicht van de plannen op de stadsdiensten met mogelijkheid tot indienen van bezwaarschriften, een termijn die reeds verstreken is.

Voor de rest is er precies geen inspraak meer mogelijk in deze plannen. Stom dat het stadsbestuur niet op voorhand in overleg is gegaan met de buurtbewoners, dan hadden ze zoveel kritiek waarschijnlijk niet moeten slikken.

Maar ja bij de stadsdiensten heerst er ook een mentaliteit van doorzetting, anders wordt de planning grondig verstoord, waardoor de buurtbewoners zich bij het ootje gepakt voelen.

Mobiliteitsschepen Beenders heeft gisteren nog laten weten dat er asap wordt gecommuniceerd met de buurt en organisaties, maar op welk ogenblik is er neit bijgezegd.

Alleszins is nu ruimtelijk ordeningsschepen Vandeput aan zet om de vergunningen eerst rond te krijgen.

We denken dan ook dat er aan het basisprincipe van het hele project nog weinig kan overlegd worden, wel over de beperking van de gevolgen van mobiliteit en parkeren en de herinrichting van het Stadspark.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.