Protest buurtbewoners tegen verdwijning rustgevend stadspark + reactie stadsbestuur

Standaard

red het stadspark

Sinds 17 augustus 2013 is er een Facebookpagina in het leven geroepen door buurtbewoners omtrent de aanleg van een drukke weg van 6 tot 9 meter in het mooie park  voor het autoverkeer naar de ondergrondse parking voor zo’n 600 wagens en het logistieke vervoer voor het ziekenhuis en dit onder het motto ‘Red het Stadspark’.

De plannen liggen te bezichtigen tot dinsdag 20 augustus 2013 bij de stadsdiensten en tot dan kunnen burgers bezwaarschriften indienen.

De parking zelf krijgt 6 ventilatieschachten die dus voortdurend voor lawaai en pollutie zorgen midden in de groene long van Hasselt.

Doorn in het oog van de buurtbewoners is niet alleen dat nu nog rustige Albrecht Rodenbachstraat zelfs nog niet op de hoogte gebracht werden van de plannen om hun straat tot een drukke weg om te toveren, maar ook dat groenschepen Del Re pas – als het Stadspark is omgewoeld voor een nieuwe weg – afkomt met een uitgebreid participatieproject met buurtbewoners en organisaties.

Bezwaarschrift indienen

Het is belangrijk bij dergelijke openbare onderzoeken dat zoveel mogelijk klachten INDIVIDUEEL ingediend worden met duidelijke argumentatie en opsomming van de bezwaren, punt voor punt. Iedereen doet dit in zijn eigen stijl, eigen bewoordingen en eigen argumenten. Indien men ziet dat verschillende bezwaarschriften dezelfde inhoud en/of bewoording hebben, wordt dit beschouwd en behandeld als zijnde slechts EEN bezwaarschrift.

Het is ook belangrijk dat het juiste aanspreekpunt vermeld staat met dossiernummer, waarover het handelt. Elk bezwaarschrift dat enigszins afwijkt van de verplichte vermeldingen of verkeerde adressering vermeld, wordt als NIET ONTVANKELIJK verklaard en wordt zelfs niet gelezen of ter bespreking gebracht. Inzake bezwaarschriften zijn er op de stad mensen gespecialiseerd om te muggenziften om zo weinig mogelijk bezwaarschriften door te laten…

Voorbeeld

Vooral tijdig aangetekend op te sturen naar of persoonlijk af te geven ter plekke.

College van Burgemeester en Schepenen 
Stad Hasselt
Groenplein 1
3500 Hasselt

Voorbeeld bezwaarschrift (in eigen bewoordingen vervolledigen) :

Naam indiener
Adres indiener

Aan het College van Burgemeester en Schepenen 
Stad Hasselt
Groenplein 1
3500 Hasselt

BEZWAARSCHRIFT
Hasselt, 18/08/13

Betreft: Dossiernummer 2013/00462/IS/MM – Aanvrager Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Hasselt – perceel: Kunstlaan afd. 8 sectie D nummer 266F

Geachte mevrouw Burgemeester, 
Geachte dames en heren Schepenen,

Aan de hand van dit schrijven wens ik, …….., wonende te ……., volgende bezwaren/bemerkingen over te maken betreffende de aanvraag die recent werd ingediend door het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Hasselt met betrekking tot het perceel Kunstlaan afd. 8 sectie D nummer 266F met als voorwerp de bouw van een ondergrondse parkeervoorziening.
Gelet op de aanvang van het openbaar onderzoek op 23/07/2013, is huidig bezwaar tijdig ingediend.

Ik kan niet akkoord gaan met het geplande project, en wel om volgende redenen:

Handtekening,

Hopelijk krijgen buurtbewoners en organisatie inspraak vooraleer de werken aanvangen in het Stadspark, dat toch wel na jarenlange dienst toe is aan een nieuw groenconcept, helaas met een drukke weg er doorheen. 

Reactie mobiliteitsschepen Rob Beenders

“De parkeerdruk in deze omgeving is te groot, de vraag voor een nieuwe ondergrondse parking is al jaren zeer groot. In m² wordt het stadspark groter, de wagens en de asfaltcirkel voor hèt cultuurcentrum verdwijnen en wordt ingericht als stadspark. De toegang tot de parking kan niet enkel via de Kunstlaan, omdat deze tijdens de spitsuren geen extra verkeer aankan, dat kan niemand betwisten. Er komt daarom een tweede toegangsweg die voor een groot stuk gelegd wordt op de huidige asfaltzone van het ziekenhuis. De bouwvergunning is door het autonoom gemeentebedrijf aangevraagd en we wachten de procedure af. De mobiliteitsafwikkeling is bestudeerd door studiebureaus”, aldus Rob Beenders.

“Schepenen Valerie Del Re en Tom Vandeput hebben in de gemeenteraad een dossier gebracht om een architect aan te stellen voor een nieuw stadspark dat deze naam waardig is. Ik denk dat de huidige kwaliteit ook niet optimaal is, zeker de 200 wagens die er dagelijks staan en het constant zoekend verkeer naar een parking”.

Het verkeer zal meer verdeeld worden en draaglijker voor de omgeving. “Het verdwijnen van de gratis parking achter het CC van Hasselt is vandaag niet aan de orde”, besluit schepen Beenders categorisch.

http://www.hasselt.be 

Advertenties

Een gedachte over “Protest buurtbewoners tegen verdwijning rustgevend stadspark + reactie stadsbestuur

 1. Patrick Legros

  Patrick Legros
  Bosstraat 46
  3500 Hasselt

  Aan het College van Burgemeester en Schepenen
  Stad Hasselt
  Groenplein 1
  3500 Hasselt

  BEZWAARSCHRIFT
  Hasselt, 19/08/13

  Betreft: Dossiernummer 2013/00462/IS/MM – Aanvrager Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Hasselt – perceel: Kunstlaan afd. 8 sectie D nummer 266F

  Geachte mevrouw Burgemeester,
  Geachte dames en heren Schepenen,

  Aan de hand van dit schrijven wens ik, Patrick Legros wonende te Bosstraat 46 te Hasselt volgende bezwaren/bemerkingen over te maken betreffende de aanvraag die recent werd ingediend door het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Hasselt met betrekking tot het perceel Kunstlaan afd. 8 sectie D nummer 266F met als voorwerp de bouw van een ondergrondse parkeervoorziening.
  Gelet op de aanvang van het openbaar onderzoek op 23/07/2013, is huidig bezwaar tijdig ingediend.

  Ik kan niet akkoord gaan met het geplande project, en wel om volgende redenen:

  – opoffering van zoveel ruimte van één van de weinige groene zones binnen de grote ring, enkel om een toegangsweg te maken naar de parking

  – er is immers al een tekort aan groen binnen Hasselt

  Handtekening,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.