Sociale oorzaak van dronkenschap wordt niet aangepakt

Standaard

Het deelse alcoholverbod, dat burgemeester Hilde Claes vanaf de tunnel aan de Schiervellaan over de strook van de Groene Boulevard tot aan de stationsomgeving wil instellen wegens overlast van dronkaards, is het probleem verplaatsen naar andere delen van Hasselt. Aan de oorzaak van de slechte levensomstandigheden van deze marginale mensen wordt niet geraakt of een oplossing geboden, niettegenstaande er ook zijn die niet willen geholpen worden.

Nu goed dat er één superette is aan de Havermarkt die de verkoop van Kaiserpils aan banden legt in overleg met de buren na klachten wegens overlast van lege blikjes en dronkaards, terwijl andere voedingswinkels en bepaalde cafés in de Hasseltse binnenstad hun schouders ophalen, als het gaat over de verkoop van goedkoop pilsbier.

Bovendien zijn deze dronkaards wel goed om bier te kopen in deze superettes, maar als ze blijven hangen voor de deur, worden ze weggejaagd uit vrees op klantenverlies voor de commercanten.

Intussen is het ons ook duidelijk geworden, waarom ze blijven samentroepen op de grond aan de Schiervellaan, aangezien daar een bank door de stadsdiensten is weggehaald.

Maar door een algemeen of deels alcoholverbod op het openbaar domein in te stellen, verplaatst het stadsbestuur het probleem naar andere zones.

De sociale diensten moeten daarom meer inzetten om deze marginalen op te sporen en hen op de betere weg met een zekere toekomst te helpen, al is dat niet evident.

Anders kan je dit probleem van dronkenschap onmogelijk inperken. Maar ja, er moet ook bespaard worden op sociale dienstverlening.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s