KMK Hasselt zit in zak en as zonder basis

Standaard

De Oude Hasselt, een omgebouwde mijnenveger van de door het stadsbestuur erkende en gesubsidieerde jeugdvereniging van de Koninklijke Marine Kadetten die sedert 1993 dienst deed als opleidingsbasis moet uit de kanaalkom verdwijnen. Ook voor de kleinere Liberation wordt een oplossing gezocht, terwijl de wellnessboot wel mag blijven liggen, omdat het goed past in het project van de Blauwe Boulevard.

Op maandag 8 juli 2013 werd de kombuis van het dek van de Oude Hasselt gelicht en op de kade gezet. Eind oktober 2013 wordt de romp naar Nederland versleept .

De leiding van de KMK Hasselt zit nu al twee jaar met de handen in het haar om een geschikte plaats te vinden voor het plaatsen van hun reeds aangekochte lokalen of units.

Zelf is de leiding van KMK Hasselt op zoek gegaan naar een geschikt terrein in samenspraak met de nv Scheepvaart en die vonden ze in Kuringen aan de Sempernelstraat, waar een nieuwe wijk in de omgeving  zou gebouwd worden, goed voor ledenwerving – die ze nu al twee jaar niet meer kunnen doen wegens het ontbreken van een basis.

Helaas blokkeert de administratieve molen  het verkrijgen van een bouwvergunning voor de huisvesting op deze plaats.

De hele zaak werd in de vorige legislatuur nog bekeken door de toenmalige ruimtelijk ordeningsschepen Rob Beenders, maar helaas blokkeert de hele administratie als het gaat om het verkrijgen van die vergunning voor het plaatsen van hun units in Kuringen. Rob Beenders verwijst hen zelfs om contact op te nemen bij nv De Scheepvaart, maar spijtig zijn die niet bevoegd voor de broodnodige vergunning.

Intussen heeft men de vraag aan Carlo Gysens gedaan op aanraden van de jeugddienst om een tijdelijke oplossing te zoeken voor huisvesting, desnoods in een school.

Of het nu een stadsschool, een vrije school, provinciale of gemeenschapsschool is, KMK Hasselt verdient een al dan niet tijdelijke oplossing om hun werking in hun basis verder te zetten, want zij zijn erkend en worden ook gesubsidieerd door het stadsbestuur, al is het maar een jeugdbeweging met een twintigtal leden. Dan kunnen ze tenminste aan ledenwerving doen, wat ze al twee jaar niet hebben gedaan wegens hun onzekere positie.

Goede wil van beide partijen en een grondig overleg kunnen de hinderpalen en mogelijke misverstanden wegwerken en ook deze jeugdbeweging met speciale accommodatie een gelijkwaardige plaats geven in onze Hasseltse samenleving.

“Anders komt het voortbestaan van KMK Hasselt in gevaar en dat zou heel erg zijn voor de Hoofdstad van de Smaak, waar veel aandacht gaat naar de jeugd”, aldus Patrick Boerjan, 3de Luitenant en 2de Commandant bij KMK Hasselt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s