Meerjarenbeleidsnota goedgekeurd door meerderhei

Standaard

Niettegenstaande een bundeltje papieren van een twintigtal bladzijden met het algemeen kader van de meerjarenbeleidsnota 2013-2018 met de daarbijhorende kritiek van de oppositie van N-VA, Open VLD en VB, is dit programma zonder problemen goedgekeurd door de meerderheid van Helemaal Hasselt en CD&V.

Er heerste bij zulke items een verschillende invulling en interpretatie van het voorstel van beleidsnota.

De meerderheid had eerst de meerjarenbegroting voor de beleidsnota opgemaakt en dat stak VB wel echt tegen.

Steven Vandeput (N-VA) vroeg zich dan ook af of Hasselt niet zou deelnemen aan de Sympathiekste Gemeente, want voor hem samen met Laurence Libert (Open VLD) miste dit plan meer detail, van hoe en waarom men wat ging doen. Ook het gebrek aan eigen geplande realisaties door het stadsbestuur werd aan de kaak gesteld, terwijl het kostenplaatje van alles dit keer niet op de voorgrond trad bij de debatten.

Burgemeester Claes counterde echter al de kritiek door te stellen dat de beleidsnota dat de negen punten met aparte speer- of aandachtspunten, waarrond wordt gewerkt met zowel besparingen maar ook investeringen, zo is opgesteld dat er onmiddellijk kan worden ingegrepen en bijgestuurd, als zich opportuniteiten of aparte mogelijkheden zich stellen of noodzaken tijdens deze legislatuur.

Socialistisch fractieleider Frank Vandenhoudt trad dit standpunt bij en voegde er nog aan toe dat er eerst meer dan drie miljoen jaarlijks bespaard wordt op eigen middelen en werking zonder naakte ontslagen en door de dienstverlening van de sociaal zwaksten ongemoeid te laten. Bovendien waren alle uitgaven en investeringen wel goed berekend en overwogen in de begroting.

Peter Liefsoens (CD&V) voegde daar nog aan toe dat het stadsbestuur zeker niet met de pakken blijft zitten en in moeilijke economische tijden toch de nodige ruimte schept om te investeren in publieke accommodatie en infrastructuur.

Meerderheid tegen oppositie werd het beleidsplan goedgekeurd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s