CityDepot blikt terug en kijkt vooruit

Standaard

In het Huis van de Gouverneur vond op donderdag 20 juni 2013 een netwerkmoment met een walking dinner plaats over de terugblik van één jaar slimme en groene stadsdistributie van CityDepot in Hasselt en een vooruitblik met een uitbreiding van lokale dienstverlening en van het distrutieproject naar Gent, Brugge, Roeselare en Leuven.

“CityDepot zorgt in overleg met alle betrokken partijen voor de belevering van goederen aan de kleinhandel met milieuvriendelijk vervoer in de stadskern vanuit een centraal depot, op maat van elke handelaar. Bovendien verleent ze ook dienstverlening aan die kleinhandelaars. Hierdoor worden de vrachtwagens van de leveranciers uit het centrum geweerd en wordt er gezorgd voor een leefbaardere en verkeersveiligere stadskern”, aldus CityDepotbestuurder Marc Schepers na één jaar werking.

Uitdagingen

“De nieuwe uitdagingen zijn het verder betrekken van de logistieke sector en hen overtuigen van de financiele win-win in samenwerken met CityDepot. We moeten meer transporteurs overtuigen om niet meer zelf de stad in te rijden, maar hun zendingen bij ons af te zetten zodat wij deze kunnen uitleveren in het centrum”.

Ook de ontwikkeling van nieuwe toegevoegde waarde diensten in de sector van e-commerce sector zijn erg belangrijk. “CityDepot wil belevingswinkelen en digitale economie voor de kleinhandelaar toegankelijk maken,  zowel financieel toegankelijk als voor kwalitatieve oplossing, ontzorging. We willen een aantrekkelijke mix van online en offline in de winkel brengen, hiermee de kleinhandelaar wapenen voor de veranderende realiteit, meer consumentgericht denken introduceren en tegelijkertijd hierdoor werken aan een nieuw bevoorradingsmodel voor de stad waarbij goederenopslag en belevering is georganiseerd in functie van hoe en wanneer de consument zijn goederen wenst te ontvangen”, vervolgt Marc Schepers zijn verhaal.

Meer inkomsten

Gesteund door onder andere de  Stad Hasselt, Vlaanderen In Actie, de Vereniging voor Steden en Gemeenten, Unizo, VHCH en transportgroep H. Essers was CD in zijn eerste operationeel jaar in 2012 al voor 21% zelfbedruipend. “Eind 2013 moet dit ruim 40% zijn. Eind 2014 minimaal 75%”, legt Schepers de financiële doelstelling uit.

Om dat doel te bereiken wordt de facultatieve dienstverlening, waarvoor handelaars moeten betalen, uitgebreid. “Vandaag halen we meer retour uit de ophaling en doorverkoop van papier, karton, plastic en dergelijke. We werken verder aan de stijging van onze inkomsten door palletplaatsen te verhuren, pakketten goedkoper te verzenden, inpakken & labelen van goederen en de organisatie van transporten”.

Vlaamse interesse

Ook andere steden in Vlaanderen tonen interesse voor het nieuw bevoorradingsmodel van CD. “In 2013 verwachten we het aanlooptraject voor de opstart van een CityDepot, te doorlopen in Gent, Brugge, Roeselare en Leuven.  Het draagvlak en interesse in Vlaanderen is groot, ook dankzij het winnen van de thuis in de stad prijs begin dit jaar. Veel steden zijn geïnteresseerd. Hoe groter E ons netwerk in andere steden kunnen ontwikkelen, hoe sterker we ons kunnen positioneren naar transporteurs en distributeurs en hoe sneller dat we financieel op eigen poten kunnen staan”, besluit Marc Schepers.

www.citydepot.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s