Nieuw sp.a-bestuur in Hasselt UPDATE

Standaard

dimitri deschamps katleen leenaers

Sinds dinsdag 18 juni 2013 is advocaat Dimitri Deschamps uit de Voorstraat de nieuwe voorzitter van sp.a Hasselt in opvolging van Kevin Schouterden. Secretaris wordt Katleen Leenaers van Kuringen.

“Mijn belangrijkste streefdoel bij sp.a Hasselt is om de militanten meer te betrekken bij de werking van de partij door meer open evenementen te organiseren, zoals deze interessante debatavond van deze avond met ministers Ingrid Lieten en John Crombé. Ook wil ik meer jonge mensen warm maken om aan politiek te doen”, aldus de kersverse voorzitter.

Katleen Leenaers is actief in het succesvolle repaircafé, iedere eerste vrijdag van de maand in de Floreal in Kuringen, en zetelt ook in het OCMW.

Debat

Als eerste wapenfeit mocht voorzitter Deschamps het debat op woensdag 19 juni 2013 aankondigen tussen Federaal Staatssecretaris voor Fraudebestrijd John Crombé en Vlaams Minister Ingrid Lieten. Minister Johan Vande Lanotte liet zich vervangen door John Crombé wegens federale begrotingsonderhandelingen.

lieten crombe

Een goed gevulde zaal Germinal hoorden beiden plannen uit de doeken doen inzake de gesubsidieerde tewerkstelling van laaggeschoolden en ouderen, plannen om de armoede en kinderarmoede in Limburg tegen te gaan, het verhaal van de strijd in een doorgedreven fraudebestrijding, de hete hangijzers over het terugeisen van subsidies van Ford en de recuperatie van de Fordterreinen voor nieuwe bedrijven, het verdedigen van hun nieuw onderwijssysteem….

Er werd nauwelijks gesproken over loonkostenbesparingen, maar wel wouden beiden de hele tijd aanhalen dat het ondernemen niet alleen gaat over die kosten, maar ook over onderwijskeuze, arbeidsscholing, goede infrastructuur, kinderopvang en dergelijke. Investeringen aantrekken en jobcreatie zijn ook voor hen en Limburglevensnoodzakelijk en Lieten kijkt vooral uit naar de uitbreiding van onder andere de logistiek, de biomedische en de zorgsector in onze provincie.

Ook pleit Ingrid Lieten voor meer positivisme bij alle geledingen van de bevolking en de media om samen de economische crisis om te vormen naar groei.

jos digneffe

Wie er nog een schepje bovenop deed was Jos Digneffe in de zaal, die samen met een hele delegatie het terugschroeven van de investeringen en tewerkstelling van de NMBS in Limburg en de overplaatsing van personeel naar Antwerpen en Brussel aan de kaak stelde.

Digneffe was trouwens in de vooravond te zien op TVL in een pittig debat met Steven Vandeput (N-VA) over de toekomst van de spoorweg in Limburg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s