Marc Roppe is nieuwe voorzitter van N-VA Hasselt

Standaard

MARC ROPPE

Marc Roppe is de nieuwe voorzitter van N-VA Hasselt. Hij volgt Davy Steegmans op die om persoonlijke redenen een stapje opzij zette. ‘Opbouwende oppositie voeren met deze ploeg wordt ook mijn voornaamste doel,’ aldus Roppe. 

Tijdens het succesvolle braadfeest dat N-VA Hasselt op zaterdag 8 jubu 2013 plaatsvond, werd Marc Roppe (56) voorgesteld als nieuwe voorzitter. Marc is de jongste zoon van oud-gouverneur Louis Roppe en werkt als kaderlid in de staalindustrie. Hij was sinds de bestuursverkiezingen van maart jl. al ondervoorzitter van N-VA Hasselt en volgt nu automatisch Davy Steegmans op.

Na enkele maanden in zijn tweede periode als voorzitter zette Steegmans noodgedwongen een stapje opzij: ‘Door een nieuwe wending in mijn professioneel leven kon ik onmogelijk de functie van voorzitter naar behoren blijven uitoefenen,’ aldus Steegmans.

“Voorzitter zijn van N-VA Hasselt neemt heel wat tijd in beslag. Die kon ik niet meer vrijmaken. Daarom laat ik het liever aan anderen over. Ik blijf wel gewoon lid van het bestuur.”

Inhoudelijke oppositie

“In de eerste plaats wil ik Davy bedanken voor het vele werk dat hij voor onze afdeling geleverd heeft,” aldus Marc Roppe.

“Mede dankzij zijn impuls is het ledenaantal van N-VA Hasselt enorm gestegen. Ik zal zijn werk zo goed mogelijk proberen verder te zetten. In de eerste plaats moet N-VA Hasselt de stem van de oppositie blijven. Eén op vier Hasselaren koos voor ons, wij zijn hun spreekbuis. Ik sta er ook niet alleen voor. We beschikken over een ijzersterke fractie en een uitgebreid bestuur. Federaal kamerlid Steven Vandeput en Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans maar ook Kris Snijkers, woordvoerder van minister Geert Bourgeois, maken deel uit van de Hasseltse ploeg. Die kennis stellen we ten dienste van alle Hasselaren. Dat is ook nodig want er ligt hier zeer veel werk op de plank,” besluit Roppe.

www.nvahasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.