Leefbaar Stokrooie juicht fietssnelweg langs Albertkanaal toe

Standaard

Stokrooie ligt aan het Albertkanaal en er ligt ook een jaagpad, dat volgens plannen van Vlaams minister Crevits en Limburgs gedeputeerde voor Mobiliteit Jean-Paul Peuskens op korte termijn deel zal uitmaken van een netwerk aan fietssnelwegen, eerst langs het Albertkanaal tussen Hasselt, Diepenbeek en Bilzen.

Leefbaar Stokrooie dat aan het wachten is op het vonnis van de Raad van State aangaande de verderzetting van de bouw van de puinbreekinstallatie van de firma Baldewijns in hun vredig, maakt diezelfde Vlaams mobiliteitsminister Hilde Crevits er nog eens graag op attent dat ze geen vrachtwagens wil in Stokrooie om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te waarborgen.

De Stokrooienaren hebben er niets op tegen voor de creatie van werkgelegenheid in de industriezone kortbij de dorpskern, maar ze verzetten zich wel tegen de komst van een bedrijf met puinbreekinstallatie, dat voor de nodige overlast en onveiligheid zal zorgen.

Ze hebben het meer voor vestiging van bedrijven uit de claentechsector die meer aansluiten op het groene karakter van de gemeente en zorgen voor werkgelegenheid dichtbij de dorpsgemeenschap.

Immers de groene omgeving van de dorpskern is tevens een grote troef voor toeristen en wandelaars. Denk maar eens aan de aanwezigheid van de biotopen van de Groene Delle en de Weyers, twee natuurgebieden met een rijke flora en fauna.

Helaas hangt vroeg of laat voor de broodnodige uitbreiding van industriezones de toekomst van de Groene Delle ook aan een zijden draadje, omdat de Groene Delle niet officieel erkend is als natuurgebied of -reservaat.

Momenteel is het afwachten op de uitspraak van de Raad van State, terwijl minister Crevits (CD&V) toch wel dubbelzinnige beslissingen neemt in verband met de leefbaarheid van Stokrooie in zijn voortbestaan. Enerzijds wil ze meer fietsen langs het Albertkanaal, terwijl zware vrachtwagens doorheen de dorpskern mogen rijden, terwijl de gemeenschap zich er tegen verzet.

Eén zaak is zeker: er komt geen zwaar vervoer op het jaagpad. Mag dat een troost wezen.

www.leefbaar-stokrooie.tk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s