Liberale Laurence Libert gaat puntjes op i zetten bij De Lijn

Standaard

Hasseltse politica Laurence Libert van Open Vld is opgenomen in de raad van bestuur van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn, waar zeker zal meewerken aan de uitbouw van de dienstverlening van het openbaar busvervoer met de nodige besparingen in crisistijd voor ogen en ook voor de verhoging van de kostendekkingsgraad van deze mobiliteitsvorm.

Niettegenstaande haar partij vijf jaar lang voorstander was geweest van de gratis bussen, heeft Open Vld Hasselt onder leiding van Laurence Libert een complete ommezwaai gemaakt in de verkiezingscampagne, overhellend naar het rechter vlak, aansluiting zoekend met N-VA Hasselt.

Door de beslissing van CD&V Hasselt tot meerderheidsvorming met Helemaal Hasselt na de gemeenteraadsverkiezing, kwam zij met haar fractie echter terecht op de oppositiebankjes.

Haar bezorgheid kan wel eens uitmonden in grote ergernis bij het financiële beleid, omdat ze voorstandster was om het hele gratis busverhaal af te schaffen, terwijl de meerderheid besliste om enkele nog enkele doelgroepen toe te laten tot het gratis openbaar vervoer in Hasselt.

Uiteraard heeft haar fractie ook de pijlen niet gespaard om ze af te schieten op de vele belastingsverhogingen van de meerderheid voor de meerjarenbegroting 2013-2019.

Laurence was indertijd voor  de gemeenteraadsverkiezing van 2012 schepen van lokale economie en evenementen met onder andere markten. Heel veel had ze echter niet te zeggen tijdens gemeenteraden, aangezien haar bevoegdheid niet zo doorslaggevend was voor het gevoerde beleid, niettegenstaande er soms wel heftige discussies ontstonden tijdens het schepencollege op de laatste maanden van het einde van de legislatuur, waarin ze steevast al oppositie voerde.

De taak voor Laurence Libert als lid van de raad van bestuur van De Lijn is een hele uitdaging: zien dat het hele financiële plaatsje van De Lijn klopt, rekening houdend met de vele mobiliteitsvraagstukken die in de toekomst op ons afkomen en er een goede oplossing voor te vinden. Niet simpel, maar haalbaar.

Nu het schijnt dat Laurence Libert, werkzaam in een communicatiebureau, plotseling haar op haar tanden heeft gekregen sinds de ommezwaai in de verkiezingscampagne, is onze vraag in hoeverre ze erin zal slagen haar stempel door te drukken door overleg binnen de raad van bestuur van De Lijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s