Hasselts voetbalplan moet lokaal voetbal economisch leefbaarder maken

Standaard

De PXL Hogeschool gaat op vraag van de elf in competitie spelende Hasseltse voetbalploegen gaan tegen november 2013 info verzamelen over alle clubs; de noden, problemen en ambities van elke club in kaart brengen en passende adviezen verstrekken aan de hand van parameters om alle teams uit het sukkelstraatje te halen, al dan niet in een vrijwillige samenwerking, met fusies en zelfs schrappingen, en dit volgens een voetbalplan op lange termijn.

Heel wat clubs staat het water aan de lippen. Slechte infrastructuur, te weinig vrijwilligers, lage reclame-inkomsten of gebrek aan jeugdspelers zijn veel gehoorde klachten.

Sportschepen Beenders heeft groot gelijk dat hij zijn voorhanden zijnde subsidies goed moet besteden aan efficiënte werkingen van de voetbalclubs en daarom wil hij aanbevelingen krijgen van het onderzoek volgens het voetbalplan om de financiële middelen eerlijk te verdelen. 

Het voetbalplan kan zeker een goede doorlichting zijn voor de aanpak van herstructurering van voetbalploegjes overal in de provincie.

Hasselt loopt weer eens vooruit en maar goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s